VIDEO. Concursul Național de Interpretare Pianistică “Pianiștii României 2020”, câştigat de Daria Petrean şi Sofia Gănescu, două micuţe pianiste, sub coordonarea Georgianei Costea

0
656

Județul Constanța are cu ce se mândri, copiii noștri sunt extrem de talentați, iar dovada, pe care o prezentăm azi, sunt două fetițe talentate, care au obţinut premiile I la Concursul Național de Interpretare Pianistică “Pianiștii României 2020”. În premieră, concursul a avut loc online.

Am vorbit despre acest subiect, într-un interviu online, cu soprana constănțeancă Georgiana Costea, care este și pedagog, predă lecții de canto și pian pentru cei mici, dar și pentru adulți.

În cadrul interviului au participat și cele două eleve ale sale, Daria Petrean și Sofia Gănescu, cele două micuţe pianiste care câştigat Concursul Național de Interpretare Pianistică “Pianiștii României 2020”.

Au fost laureate cu premiul I la categoriile fiecăreia, Sofia Gănescu, clasa a II-a, anul III de pian, în vârstă de opt anișori, elevă a școlii 43 “Ferdinand” din Constanța iar Daria Petrean, clasa a III-a, anul III de pian, în vârstă de 9 anișori, elevă a școlii 24 “Ion Jalea” din Constanța.

Daria şi Sofia au vorbit despre competiţiile la care participă, dar şi despre încrederea că se vor situa pe podium şi la viitoarele interpretări

Am concluzionat, la finalul discuţiei, că este extrem de important ca profesorul, în cazul de față Georgiana Costea, să fie în primul rând prieten cu elevii, pentru ca aceștia să simtă cu adevărat că prin ceea ce li se predă există pasiune.

„Muzica pornește de la inimă și se adresează inimilor”, este mesajul lui George Enescu, îmbrăţişat de  Georgiana Costea.

Totodată, Daria Petrean a obținut premiul I și la concursul online “Bravissimo”, ediția a II-a.

Felicitări fetelor, felicitări profesoarei lor! Le puteţi urmări în materialul VIDEO!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.