VIDEO. Conferință la Universitatea “Ovidius” din Constanța: Proiectul româno-norvegian de antreprenoriat sustenabil – SUSTENT, la final

0
143

Universitatea “Ovidius” din Constanța organizează în perioada 12-13 septembrie 2023, alături de Universitatea HVL Bergen & Sogndal din Norvegia, conferința internațională “Sustainable Entrepreneurship for Green and Prosperous Communities”, în contextul încheierii proiectului SustEnt.

Costin Octavian Șorici (UOC), co-director al SustEnt, a prezentat proiectul. Prima sesiune de prezentări a fost condusă de prorectorul UOC Mihai Gârțu.

Primul panel a cuprins prezentări din partea: consilierului în Guvernul României în Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, Anamaria Iacoviță, Bogdan Cazan (Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța) și Helene Mariusten (Universitatea HVL Bergen & Sogndal din Norvegia). Președintele ADD Constanța, Ana Maria Vătămanu nu a putut ajunge la eveniment. Locul i-a fost luat de Ovidiu Vasincu. În sală s-a aflat și președintele CCINA Constanța, Ruxandra Serescu.

O nouă disciplină va fi disponibilă studenților din patru facultăți, cu ajutorul celor implicați. „Pe parcursul celor doi ani de proiect, profesori și studenți ai ambelor universități implicate au lucrat la introducerea în curricula UOC a disciplinei de studiu „Antreprenoriat sustenabil”, care va fi disponibilă studenților în patru programe de studiu din trei facultăți ale UOC: Facultatea de Științe Economice, Facultatea de Litere și Facultatea de Psihologie și Științele Educației”, arată UOC.

Video:

Proiectul SUSTENT s-a desfășurat în perioada martie 2022 – septembrie 2023 și a fost propus și câștigat de UOC cu un punctaj de 91 de puncte. Proiectul este implementat în cadrul EEA and Norway Grants, un cadru de cercetare și cooperare între universități din România și finanțatorii din Spațiul Economic European: Norvegia, Liechtenstein, Islanda, a transmis sursa citată, prin intermediul unui comunicat de presă.

P.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.