VIDEO. Constanţa, în topul judeţelor cu peste 28.000 de apeluri abuzive la 112. Ce spune directorul medical al Serviciului de Ambulanţă, dr. Rareş Vasluianu, despre acest fenomen

0
488

Adulții sună abuziv la 112, mai mult decât copiii! Peste 230.000 de apeluri abuzive la numărul unic de urgenţă 112 au fost înregistrate în prima jumătate a acestui ani, numărul adulţilor care au sunat fiind mai mare decât cel al copiilor, susţin reprezentanţii Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS).

Primele cinci judeţe în care s-au înregistrat cele mai multe apeluri abuzive sunt:

This image has an empty alt attribute; its file name is sts.JPG

Serviciul de urgenţă 112 a fost apelat abuziv de peste 231.000 de ori, în prima jumătate a acestui an. Cele mai multe astfel de apeluri s-au înregistrat în Olt, Gorj, Harghita, Ialomiţa şi Constanţa. În doar şase luni, un adult din Olt a sunat la 112 de 22.456 de ori, folosind două cartele SIM prepay. Apelurile efectuate de acesta reprezintă peste 20% din numărul total al apelurilor din judeţ. Îngrijorător este faptul că sunt de zece ori mai mulţi adulţi care sună abuziv la 112 decât copii“, susţin reprezentanţii STS.

În perioada ianuarie – iunie, conform statisticilor Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, numărul de urgenţă 112 a fost apelat de 4.896.261 de ori, dintre care mai mult de jumătate, 57,86% au reprezentat urgenţe (2.376.367), iar 42,14% non-urgenţe (2.063.122).

Din totalul apelurilor non-urgente înregistrate în primul semestru, un număr de 231.919 (11,24%) au fost apeluri abuzive. Sunt situaţiile în care, chiar dacă nu au o urgenţă reală, persoanele sună la 112 pentru a glumi, pentru a aduce injurii operatorilor sau apelează numărul de urgenţă fără a spune nimic”, a anunţat STS.

Apelarea abuzivă a Serviciului de Urgență 112 se pedepsește cu amendă până la 2.000 de lei, iar dacă echipajele de intervenție se deplasează în teren și constată că a fost o alertare falsă, amenda poate ajunge la 4.000 de lei. Constatarea contravențiilor și aplicarea amenzilor se fac de către Ministerul Afacerilor Interne.

Directorul medical al Serviciului de Ambulanță Județean Constanța, dr. Rareș Vasluianu, medic specialist Medicină de Familie, cu atestat în urgențe prespitalicești și management sanitar, a preluat atribuțiile de director medical în luna martie 2021. Își desfășoară activitatea la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) din Constanța din 2019, iar anterior a activat la SAJ Tulcea. În cadrul unui interviu Focus Press, medicul ne-a dezvăluit cum ar trebui abordată problema celor care abuzează de serviciul 112.

Sunt oameni care fac uz şi apelează chiar zilnic, deşi nu au urgenţă. Există mai multe lacune în legislaţie de care cetăţeni cu foarte puţin bun-simţ fac abuz şi noi practic nu avem ce face. Noi trebuie să răspundem la 112, să ajungem la faţa locului şi să vedem despre ce este vorba, pentru că pot fi şi situaţii care nu se pliază pe apel. Adică, să solicite pentru un lucru minor şi să ajungem acolo şi să descoperim altceva mai grav. Trebuie să răspundem indiferent dacă persoana respectivă ştie să identifice simptomele sau exagerează pur şi simplu, exagerează şi atunci nu avem ce face“, a declarat, pentru Focus Press, dr. Rareş Vasluianu, având delegare de atribuţii de director medical al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa.

Ce informaţii ar trebui să ofere un om operatorului în momentul în care sună la 112?

Medicii le recomandă cetățenilor să sune la 112 doar când au cu adevărat o urgență, când sunt în pericol viața, proprietatea sau mediul. “În momentul când se sună la 112 trebuie să se spună în primul rând pentru ce sună, de ce sună, care sunt motivele şi să se lase puţin ghidat de operatorii noştri, care întreabă punctat, direct, pentru a identifica dacă este vorba într-adevăr de o urgenţă majoră ce necesită medic în timpul cel mai scurt sau dacă pur şi simplu se exagerează. Sunt lucruri subiective şi nu ne putem da seama până nu ajungem la faţa locului. De multe ori am avut surpriza să găsesc altceva decât ceea ce se reclama“, susţine dr. Rareş Vasluianu.

Ce ar trebui să înţeleagă oamenii care apelează în mod abuziv serviciul 112?

Este vorba despre educaţie. Înainte de pandemie colegii noştri de la SMURD au avut o campanie şi au explicat că anumite persoane exagerează. Trebuie să se facă mai multă educaţie. Educaţia porneşte şi din şcoală şi de acasă“, ne-a spus dr. Rareş Vasluianu.

Menţionăm faptul că apelarea abuzivă reprezintă apelarea repetată, cu rea intenție, a numărului 112, fără ca apelantul să justifice o stare care necesită acțiunea agențiilor specializate de  intervenție și, de asemenea, se consideră apel abuziv, apelarea 112 pentru a aduce injurii operatorilor. Alertarea falsă este utilizarea intenționată și nejustificată a numărului 112 pentru alarmarea sau determinarea intervenției agențiilor specializate de intervenție, fără a fi înregistrată o urgență.

Sfaturi utile pentru cetățeni:

1. Sunați la 112 doar când aveți o urgență sau dacă cineva se află într-o situație de urgență. O situație de urgență este aceea în care este necesară intervenția imediată a agențiilor specializate – Ambulanță, Poliție, Pompieri, Jandamerie – atunci când viața,  proprietatea sau mediul sunt puse în pericol (incendii, accidente cu victime, persoane inconștiente, probleme medicale grave, agresiuni și alte infracțiuni, inundații, tentative de suicid, tâlhării etc).

2. Blocați telefonul pentru a evita apelarea accidentală (dacă ați sunat din greșeală la 112, rămâneți pe fir și informați operatorul că ați apelat dintr-o eroare).

3. Cooperați cu operatorul 112 atunci când apelați serviciul de urgență. Răspundeți cât mai corect la întrebările pe care acesta vi le adresează, spuneți adresa cât mai exactă a evenimentului și oferiți toate detaliile despre ce s-a întâmplat. Întrebările pe care vi le adresează operatorul 112 sunt clare și concise şi au ca scop acordarea ajutorului în cel mai scurt timp posibil. Cu cât sunt mai detaliate și corecte informaţiile pe care le furnizați, cu atât mai repede vor putea ajunge echipajele la dumneavoastră.

4. Nu sunați la 112 pentru probleme non-urgente! Apeluri non-urgente reprezintă acele situații în care nu este nevoie de intervenția imediată a echipajelor Ambulanței, Poliției, Pompierilor sau ale Jandarmeriei. Apelarea nejustificată a numărului 112 poate costa viaţa unei persoane aflate în pericol. În timp ce operatorul se ocupă de un apel non-urgent, pe linie poate aștepta o persoană care are într-adevăr nevoie de ajutor!

5. Nu apelați numărul de urgență pentru a face glume, farse, pentru a adresa injurii operatorilor, pentru a solicita diverse informații care nu fac obiectul unei intervenții de urgență (starea vremii, mersul trenurilor, ora exactă, date de contact ale autorităților etc.).

Numărul 112

112 este numărul unic pentru apeluri de urgență, disponibil în toată țara, ce poate fi apelat din toate rețelele publice de telefonie. Apelurile sunt preluate 24/7 de operatorii STS din cadrul Serviciului de urgență 112 și, în funcție de tipul urgenței, sunt transferate apoi către dispecerii agențiilor specializate de intervenție, care realizează un interviu pe domeniul de competență, alocă și alertează echipajele din teren. De asemenea, apelurile pot fi preluate și procesate în mai multe limbi de circulație internațională și în limbile minorităților naționale.

Alexandra VASILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.