VIDEO. Constanța, măturată de codul ROȘU! Primarul Vergil Chițac: „O furtună de o asemenea violență nu cred că a fost vreodată în Constanța”

4
974
captură video: Primăria Constanța

Comitetul Local pentru Situații de Urgență s-a întrunit astăzi (n.r. duminică, 19 noiembrie 2023) sub coordonarea primarului municipiului Constanța, Vergil Chițac. Reprezentanții Primăriei Constanța, ai ISU Dobrogea, RAJA, ENEL, Luxten, Confort Urban, Polaris au stabilit împreună care sunt cele mai bune și rapide măsuri ce trebuie luate pentru a restabili cât mai repede situația la Constanța, a transmis Primăria Constanța, prin intermediul unui comunicat de presă.

„O furtună de o asemenea violență nu cred că a fost vreodată în Constanța. Am făcut un tur prin oraș, am evaluat daunele și aș vrea să mulțumesc tuturor celor care intervenit în condiții foarte vitrege. Facem orice pentru a restabili viața normală.

Au căzut copaci sănătoși, dar și copaci care, în aparență, par sănătoși, dar sunt putrezi la interior. Vreau să înțeleagă toată lumea, în momentul în care tăiem copaci, nu o facem de plăcere, ci ca să evităm astfel de accidente.

Copacii de pe spațiul verde vor fi degajați în zilele următoare. Prioritare sunt degajarea străzilor și restabilirea electricității, dar vreau să îi asigur pe constănțeni că toate sesizările lor au ajuns la noi și le vom soluționa, a spus Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța.

Peste 90 de copaci căzuți, zeci de acoperișuri căzute, mai multe zone din oraș inundate

„Echipele Primăriei Constanța, ale societăților de întreținere a spațiilor verzi și ale ISU Dobrogea intervin în permanență până la rezolvarea tuturor sesizărilor. În urma fenemenelor meteorologice extreme de noaptea trecută, în municipiul Constanța au căzut 92 de copaci, dintre care 12 peste autoturisme, foarte multe crengi au fost rupte de vântul puternic, mai multe panouri informative au fost luate de vânt, zeci de acoperișuri s-au desprins și au căzut. De asemenea, mai multe zone din oraș au fost inundate. Cantitățile de precipitații au depășit în unele zone debitele de preluare ale sistemului de canalizare de la nivelul municipiului Constanța. Cele mai multe sesizări au venit din zonele Piața Chiliei, Soveja – Delfinariu, Faleză Nord – Pescărie, intersecția bd. Alexandru Lăpușneanu cu str. Sucevei, dar și de pe str. Baba Novac, bd. Ferdinand, bd. I.C. Brătianu”, transmite Primăria Constanța.

În ceea ce privește furnizarea energiei electrice, au fost înregistrate deranjamente multiple, care sunt în curs de remediere, precum și mai mulți stâlpi înclinați ce vor fi remediați în funcție de urgență. Iluminatul stradal nu a funcționat în mai multe cartiere ale orașului. Noaptea trecută, au fost retrase autobuzele electrice in intervalul orar 24:00-04:00 și au fost inlocuite cu autobuze ISUZU. Spre dimineață, autobuzele electrice au fost scoase, din nou, pe traseu, a mai precizat instituția.

Primăria Constanța vă roagă să semnalați orice problemă la următoarele numere de telefon:

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055

Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205 și 0341/922

Dispecerat Biroul Protecție Civilă– 073755227

P.I.

Citește și: UPDATE. Furtuna a făcut ravagii în județul Constanța! Peste 200 de pompieri se află în teren: 215 copaci au fost degajați, zeci de autoturisme au fost avariate, peste 700 de apeluri la 112 – focuspress.ro

Cod ROȘU de ploi și vânt puternic la Constanța! – focuspress.ro

Codul ROȘU de vânt din Constanța a fost prelungit: A fost emis un nou RO-ALERT – focuspress.ro

4 COMENTARII

  1. Vant ca acum nu a mai fost, asa e. Dar ploi au fost mult mai mari si, totusi, orasul nu a fost asa inundat cum e acum , dupa asfaltarile tale . Stefan cel Mare cum a aratat? Ca si Lapusneanu si Soveja, nu?Abia asteptam sa pleci, primar de 2 lei vechi! Vant in panze!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.