VIDEO. Crama Tohani a împlinit 20 de ani de când a fost “reinventată” de Virgil Mândru

0
416

Podgoria Tohani are o îndelungată istorie, perpetuată de oameni care iubesc viaţa, roadele pâmântului, munca şi vinul. Tohani este un loc binecuvântat de razele soarelui, de unde şi poezia care se naşte din boabele de struguri. De zonă (Prahova) a fost atras şi Principele Nicolae al României, fratele regelui Carol al II lea, care devine proprietarul Tohani în în 1930.

În anul 1948, Domeniile Tohani devine proprietate de stat iar în anii următori, printr-o asociere cu specialiști din zona Bordeaux, Franța, a fost construită crama, păstrată până în ziua de astăzi ca loc de vizită și muzeu.

În prezent, Tohani continuă să fie un nume reprezentativ pe piaţa de profil. În urmă cu 20 de ani, băcăuanul Virgil Mândru a preluat Întreprinderea Agricolă de Stat (IAS) Tohani în 2000, după ce înființase în 1991 brandul de spumante Edelweiss și devenise acționar majoritar la Vinalcool SA Galați în 1998.

Împlinirea a 20 de ani de când Tohani se află pe mâinilelui Virgil Mândru a fost marcată la Constanţa, în magazinul care comercializează vinurile Tohani. Magazinul este  situat pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu nr. 157, iar la eveniment a fost prezent şi proprietarul, Virgl Mândru, care a declarat că intenţionează să deschidă mai multe astfel de magazine şi să se axeze, în viitorul apropiat, pe coercializarea directă către clienţi, prin intermediul platformelor online.

Şi pentru că nu putea fi organizat un astfel de eveniment fără o degustare, ei bine – recomandarea gazdei a fost Feteasca neagră de la Tohani. „După 10 ani (de când a preluat afacerea – n.r.), cu acest vin am obţinut prima medalie de aur, la Buxelles”, a spus Virgil Mândru. Desigur, au urmat alte şi alte medalii, precum şi mărci pe care cu siguranţă le cunoaşteţi: Apogeum, Principele Radu, Moșia de la Tohani, Princiar, Domeniile Tohani, Sânge de Taur. La acestea, adăugăm o recomandare specială, pentru doamne: un vin dulce – Wine Chocolate.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.