VIDEO. Delicoti către Chițac: „Sunt foarte mulți primari în PNL care au realizări, pot fi consultați și ei“

0
1282

Primarul Vasile Delicoti, prim-vicepreședinte al P.N.L. Constanța, susține că în partid nu sunt tensiuni din cauza Regulamentului parcărilor propus de primarul Vergil Chițac, dar acesta este consultat și discutat de către consilierii locali peneliști.

„Nu sunt tensiuni în partid, dar sunt discuții pentru că dacă se face un lucru, trebuie să fie foarte bine fundamentat.

Trebuie să ții cont și de părerea cetățenilor, pentru că acest Regulament al parcărilor îi afectează direct. Cetățeanul să fie de acord și să înțeleagă dacă îi este benefic, dacă nu, dezbaterea publică trebuie făcută.

Este un proiect care a mai fost, apoi a fost atacat, scos. Nu este un lucru ușor și de aceea ar trebui studiat mai mult.

De aceea, și consilierii locali nu au spus că sunt în totalitate împotriva acestui proiect, dar sunt de părere că ar trebui mult mai bine gândit și discutat, și luat pulsul populației, pentru că ei vor fi direct vizați“, a declarat Vasile Delicoti pentru Focus Press.

Primarul de la Poarta Albă consideră că înainte de a fi votat, un proiect trebuie explicat cetățenilor, pentru ca majoritatea lor să fie de acord cu el, mai ales atunci când îi afectează financiar. Altfel, oricât de bun este un proiect, dacă nu este înțeles de locuitori, este un eșec pentru inițiator. Iar un alt lucru important este ca cetățenii să vadă, în timp, beneficiile unui proiect.

„Este foarte important ca și cetățenii să își dea cu părerea și să înțeleagă care sunt avantajele în cazul în care ar intra în vigoare acest regulament.

Nu poate decide un singur om, indiferent dacă este primar sau prefect sau premier, peste noapte, pentru soarta tuturor. Trebuie măcar majoritatea să fie de acord cu acest proiect și să convingi oamenii că ceea ce faci este benefic pentru ei. Acesta este principalul obiectiv al unui primar: să convingă cetățeanul că ceea ce îi propune, îi este benefic.

Dacă tu îți faci analiza doar pentru tine și vezi că este benefic, dar nu o explici cetățeanului, chiar dacă este benefic, pentru că cetățeanul nu a înțeles acest lucru, acel proiect indiferent cât de bun este, este un eșec, practic, în opinia cetățeanului. Trebuie să îl convingi că îi faci bine, dar nu poți să îi faci bine cu forța. Trebuie să ai un dialog, efectiv, cu cetățeanul.

Este foarte important acest dialog în permanență cu cetățenii, pentru că în momentul în care faci un lucru adresat lui și îl costă trebuie să știi cum vor reacționa aceștia. Din moment ce trebuie să facă o cheltuială zilnică sau o dată pe an, trebuie să iei și părerea lui,

Aceste regulamente există în foarte multe orașe din lume și din România, dar trebuie văzut nivelul de suportabilitate financiară al cetățenilor din Constanța, disponibilitatea lor de a face acest efort și să le arătăm și beneficiile. Este foarte important ca omul să vadă, în timp, beneficiile“, a explicat Delicoti.

Acesta îl îndeamnă pe noul primar al Constanței să discute și cu alți colegi primari din partid, să îi consulte și să nu se grăbească să propună astfel de proiecte. Mai mult, edilul-șef din Poarta Albă speră ca de acum înainte să nu mai fie prezente proiecte înainte ca primarul și consilierii locali ai P.N.L. să ajungă la un consens, să nu aibă opinii diferite.

„Nu este benefic pentru nimeni, nici pentru primar, nici pentru consilieri, să ajungi să ai opinii diferite. Opiniile diferite ar trebui discutate înainte, ajuns la un consens, lămuriți cetățenii despre ce e vorba și după aceea trecut la etapa a II-a, de votare a acestui proiect.

Pentru că dacă nu îl discuți și nu îl explici, orice proiect, indiferent cât de bun este, poate fi interpretat în sens negativ.

Primarul Chițac cred că a venit cu intenții foarte bune la Primărie și e păcat să grăbească lucrurile.

Este timp pentru multe lucruri care trebuie făcute în Constanța, nu trebuie făcute rapid, în special acest regulament. Este timp, mai sunt trei ani și jumătate până la alegeri, n-ar trebuie să facem lucrurile peste noapte și un lucru bun să aibă efect de boomerang, nefiind înțeles de către cetățeni.

Trebuie o consultare mai largă,sunt foarte mulți primari care au realizări în P.N.L., pot fi consultați și ei. Într-adevăr, fiecare este primar la el în Primărie, dar orice consultare nu aduce nimic în minus, nu îți poate face rău“, a concluzionat Vasile Delicoti.

Mai multe sfaturi ale primarului din Poartă Albă către edilul-șef din Constanța, în materialul video de mai jos.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.