VIDEO. Depozit clandestin cu zeci de tone de gunoi, în mijlocul localității Siminoc

0
2219

În condițiile în care depozitarea gunoiului reprezintă o adevărată problemă, autoritățile stau cu ochii, tot mai mult, pe zonele în care acesta se colectează. În anumite zone, s-au împărțit pubele pentru colectare selectivă și, mai nou, avem și o lege ”a mirosurilor”, intrată în vigoare luna trecută. Cu toate acestea, există, undeva într-o localitate aproape de Constanța, o zonă în care s-au depozitat zeci de tone de gunoaie, deșeuri din cauciuc și alte resturi prin care mișună șobolanii.  

În satul Siminoc din oraşul Murfatlar, chiar în mijlocul localității, existența unui depozit clandestin de gunoi, despre care administrația publică locală, respectiv Primăria Murfatlar, a fost sesizată de mai multe ori, însă, până în acest moment, nu s-a făcut nimic, spre disperarea celor care locuiesc în imediata apropiere.

Potrivit unor imagini surprinse cu ajutorul unei drone, se pot vedea tonele de deșeuri, pe strada Mecanizatorului nr.4 din localitatea Siminoc, gunoaie care nu își au locul în acel loc aproape de centrul localității. În imagini se pot vedea deșeuri de cauciuc, de plastic, pet-uri, moloz și alte resturi.

Așa cum precizam, oamenii care locuiesc în zonă susțin că au sesizat primăria, însă degeaba, iar momentan instituţiile din domeniul mediului par sp nu fi aflar de situaţie.

Acest depozit clandestin de gunoi reprezintă un real pericol pentru populație, dat fiind că aici se găsesc din abundență materiale inflamabile, precum cauciuc și plastic, iar în cazul unui incendiu, dat fiind anotimpul și frecvența acestor incendii de vegetație uscată, vă dați seama ce s-ar întâmpla aici. Pentru că zona este înconjurată de vegetație uscată, iar riscul unui astfel de incendiu este ridicat. Sunt aproape 80 de tone de deșeuri inflamabile”, ne-a declarat persoana care a filmat totul cu drona.

Nu se știe cu exactitate dacă această ”rampă” de gunoi se află acolo din cauza costurilor ridicate privind depozitarea acestora la depozitele de gunoi autorizate sau dacă pur și simplu nimeni nu și-a bătut capul să se ocupe de ea, dar oamenii au anunțat că se vor adresa Gărzii Naționale de Mediu, pentru a interveni în acest caz și pentru a aplica ceva sancțiuni.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.