VIDEO. Deputatul Crușoveanu, despre modificarea Codului Rutier: trotinetele electrice ar putea fi mutate pe pistele pentru bicicliști

0
298

Parlamentarul PNL Marian Crușoveanu a declarat, în cadrul unui interviu acordat Focus Press, că face parte din subcomisia de Cod Rutier de la nivelul Camerei Deputaților. În cadrul subcomisiei, se discută modificările ce vor fi aduse acestui cod, în sensul că se dorește înăsprirea unor sancțiuni în cazul șoferilor surprinși băuți, drogați sau care depășesc limita legală de viteză.

Până în prezent, au avut loc 3 întâlniri ale subcomisiei din care fac parte reprezentanți ai tuturor partidelor parlamentare, urmând ca atunci când se pun de acord asupra tuturor modificărilor, să fie înaintat proiectul spre aprobare.

O modificare propusă de parlamentari este aceea ca trotinetele electrice să nu mai circule pe șosele, ci numai pe pistele pentru bicicliști. De asemenea, se are în vedere introducerea obligativității ca toate trecerile de pietoni să fie iluminate. Tot la nivel de discuții a fost ridicată și problema celor care sunt sancționați cu suspendarea permisului pentru 3 luni, dar care în prezent pot redobândi permisul după doar o lună, dacă dau examen. În acest caz, parlamentarii iau în calcul eliminarea posibilității ca șoferii să poată redobândi permisul după doar o lună, dacă suspendarea este pentru 3 luni.

În cadrul interviului, deputatul Marian Crușoveanu a vorbit și despre decizia PNL de a intra la guvernare alături de PSD, dar și despre proiectele anunțate încă din campania electorală: ruta ocolitoare Techirghiol și nod rutier la Medgidia. INTERVIU INTEGRAL:

A.C.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.