VIDEO. Dezbatere la Cumpăna pe tema investiției „Nod rutier cu descărcare pe A4”

0
57

În cursul zilei de miercuri, 24 martie a.c., de la ora 15.00, în sala mare a Casei de Cultură Cumpăna are loc o dezbatere cu privire la prezentarea proiectelor „Alternativa Techirghiol, Municipiul Constanța, Eforie, Techirghiol, comunele: Cumpăna, Agigea, Topraisar, Tuzla, 23 August – Jud. Constanța” și „Nod Rutier Cumpăna A4”.


Sunt prezenți primarul comunei Cumpăna – Mariana Gâju și reprezentanți ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastucturii Rutiere și Direcției Naționale de Drumuri și Poduri Constanța.


De asemenea, sunt prezenți zeci de proprietari, totodată arhitecți și reprezentanți ai firmei. Din partea CNAIR este prezentă Amărăzeanu Cristina, din partea DRDP Constanța este prezent Alexandru Savu, șef compartiment proiecte.

Mariana Gâju a precizat că în mai 2020 a înaintat o cerere pentru extinderea carosabilului pe drumul 39E și amenajarea de piste de biciclete:


“Ministerul a aprobat un parteneriat pentru realizarea investiției. Ministerul a recomandat un proiectant care a foat susținut si de DRDP. De la km. 0 (canal) până la totemuri, analizând acest perimetru au spus că nu e posibil să facă patru benzi pentru a face și piste de biciclete”, a declarat Mariana Gâju.

”Este un proiect de interes național și Primăria Cumpăna și-a dat acordul. La momentul respectiv am informat toți proprietarii de teren. De aceea am vrut să aibă loc această dezbatere. Noi avem oameni care cunosc foarte bine legea, dar pot sa înțeleagă mai bine aceste lucruri dacă li se explică cum vor avea loc lucrările”, a mai zis Mariana.

Proiectul de extindere a DN39 s-a conturat anul acesta în luna martie. Acum se pregătește documentația pentru elaborarea studiului de fezabilitate. Acesta lucru se va întâmpla și pentru comuna Cumpăna. Cred că ar trebui să ne gândim cu toții la acest proiect și am vrea sa avem susținerea dumneavoastră, a proprietarilor de terenuri. Este un proiect al Statului Român, nu al comunei Cumpăna. Am considerat necesar Nodul de la Cumpănă și a intrat în portofoliul de proiecte cu finanțare europeană”, a spus Cristina Amărăzeanu reprezentat al CNAIR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.