VIDEO. Directorul Gărzii de Coastă susține că transportul de banane cu cocaină nu avea cum să treacă prin Portul Constanța

0
6820

Directorul Gărzii de Coastă, comisarul-șef Laurențiu Cristian Cicu a vorbit, vineri, 30 iulie a.c., în cadrul unei conferințe de presă, și despre transportul de banane în care era ascunsă cocaină și care ar fi trecut prin Portul Constanța, ulterior ajungând într-un depozit de legume și fructe din Ilfov.

Comisarul-șef Laurențiu Cristian Cicu a susținut vineri, 30 iulie a.c., că, din punctul său de vedere, acest transport nu ar fi avut cum să ajungă în Portul Constanța sau Portul Constanța Sud Agigea întrucât acest lucru este ilogic.

„În ceea ce privește baxurile cu banane, răspunsul de cum am văzut acel comunicat de presă, l-am avut exact în trei minute, când colegii de la Analiza de risc ne-au comunicat că, în anul 2021, noi nu am avut prin Portul Constanța și Portul Sud Agigea, nu a intrat absolut niciun transport de banane din statul respectiv, din care se spunea că a venit. Am avut doar din Ecuador, Costa Rica și Mexic.

Ce pot să vă spun este că toate transporturile cu banane  noi le-am solicitat și selectat la control. Deci, din punctul meu de vedere, nu a intrat pe aici. Cine a dat informația, nu a dat-o corect. Chiar în mass-media se spune că a intrat într-un port din Uniunea Europeană și de acolo a intrat în România. Este ilogic să mergi din Belgia, să fac înconjurul Europei, să vii în România cu un container, decât să îl pui pe roți. Ulterior, din alte discuții, într-adevăr nu a ajuns aici. Îmi asum cele declarate“, a precizat comisarul-șef Laurențiu Cicu.

Reamintim că joi, 29 iulie a.c., jumătate de tonă de cocaină a fost descoperită într-un transport de banane care ar trecut prin Portul Constanța, potrivit DIICOT. Ulterior, cutiile cu banane și cocaină au ajuns într-un depozit de fructe și legume din Ilfov.

Valoarea drogurilor găsite este de 25 de milioane de euro, pe piața neagră.

Deocamdată nu este clar dacă a intrat prin Portul Constanța cocaina și cum a ajuns în Ilfov, dacă este vorba de o neglijență la controlul făcut în vamă Totodată, polițiștii și procurorii antidrog încearcă să afle cine e în spatele acestui transport și care era destinația drogurilor.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.