VIDEO. Doar 11 milioane de lei de la bugetul de stat pentru reabilitarea drumurilor din județul Constanța

0
99
Lucian Lungoci

Deputatul P.S.D. de Constanța, Lucian Lungoci, a vorbit într-un interviu Focus Press despre bugetul național votat în Parlament, săptămâna trecută. Niciun amendament al P.S.D. nu a fost aprobat.

„A fost o pseudo formă de votare a bugetului. De fapt, sub o altă formă, a fost o asumare a bugetului de către actualul Guvern, coaliția P.N.L. – U.S.R.-P.L.U.S. – U.D.M.R.

După aproximativ 20 de ore de dezbateri, de susținere a unei părți a amendamentelor propuse de colegii din grupul parlamentar P.S.D.-A.U.R.

Practic, a fost un vot împotriva oricărui amendament, oricărei idei bune de dezvoltare pentru anumite zone din țară, pentru județe, pentru întreaga țară, pentru că au fost multe amendamente la modul general.

A fost clar o formă de asumare a acestui buget, dar printr-o formă de democrație, de vot în sala de plen a Parlamentului, în care, repet, s-a votat pe bandă rulantă. Au votat împotriva oricărei forme de modificare a bugetului, a oricărui amendament“, a declarat Lucian Lungoci.

Acesta a prezentat și câteva amendamente aduse de P.S.D. Constanța Legii bugetului național, care însă nu au fost aprobate.

„Dacă discutăm de respectarea Legii pensiilor, vorbim de mărirea punctului de pensii, mărirea alocațiilor, de susținerea natalității prin acordarea unui voucher de 2.000 de lei pentru fiecare nou-născut.

Erau multe amendamente de ordin general. Noi, grupul parlamentar P.S.D. Constanța, am depus mai multe amendamente, în sprijinul județului. Am solicitat majorarea sumei alocate pentru drumurile județene și comunale. Acum, în varianta de buget votată pentru județul Constanța este alocată suma de 11 milioane de lei, am solicitat majorarea bugetului la 30 de milioane de lei, deoarece avem o rețea de drumuri județene și comunale de aproximativ 2.000 de kilometri“, a explicat Lungoci.

Despre celelalte amendamente și alegerile P.S.D. Constanța, pe larg în interviu.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.