VIDEO. Două nave au intrat în flota Gărzii de Coastă

0
429

Două nave maritime de patrulare (CPV-Coastal Patrol Vessel), din dotarea Poliției de Frontieră Române, au intrat în flota Gărzii de Coastă. Instituția a prezentat cele două nave intrate în dotare, în prezența șefului Poliției de Frontieră. A avut loc o slujbă religioasă de sfințire a pavilioanelor celor două nave.

Ceremonialul de înmânare a pavilionului navelor și de intrare în flotă a avut loc în Portul Constanța, joi, 19 ianuarie a.c., la sediul Grupului de Nave Constanța – Garda de Coastă.

La eveniment au fost prezenți mai mulți oficiali, între care și chestorul de poliţie Victor-Ştefan Ivaşcu, inspectorului general al Poliţiei de Frontieră Române, prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, Comisarul șef Cristian Cicu, directorul Gărzii de Coastă.

Navele maritime de patrulare, proiect FCS 4000, au fost construite în șantierul naval DAMEN şi fac parte dintr-un proiect mai amplu de achiziție de mijloace de mobilitate navală FRONTEX în valoare de aproximativ 130 milioane lei (129.944.250 lei), ceea ce presupune augmentarea capacității de reacție a Poliției de Frontieră Române.

Navele vor efectua misiuni specifice pentru a asigura respectarea drepturilor statului român în apele maritime din zona de competenţă, supravegherea şi controlul frontierei maritime, prevenirea și combaterea migrației ilegale si a faptelor specifice criminalității transfrontaliere. căutarea navelor aflate în pericol si salvarea echipajelor acestora.

Totodată, în contextul gestionarii fenomenului migrationist la frontierele externe ale UE, achizitia de noi mijloace de mobilitate navală este oportună pentru îndeplinirea angajamentelor Politiei de Frontieră Române asumate fată de Agentia Frontex, în ceea ce priveste detasarea de echipamente tehnice operațiunile comune derulate la frontiera maritimă externa a UE.

Au fost înmânate pavilioanele navelor, de către inspectorul general al Poliției de Fontieră Române, comandanților. Apoi, acestea au fost prezentate echipajelor. A fost rostit jurământul.

L.B., D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.