VIDEO. Elevii Școlii de Vară din cadrul UMC au petrecut o zi la Baza Nautică: au învățat jocuri marinărești, cum să efectueze corect nodurile și s-au plimbat cu canoe și yachtul

0
158

Proiectul de suflet al Ligii Studenților din cadrul Universității Maritime din Constanța, „Școala de Vară”- Maritime Summer University, se apropie de final! Luni, 1 august a.c., zeci de elevi din mai multe licee din România au avut parte de experiențe de neuitat, pe care le pot retrăi urmând universitatea de profil din orașul de la malul Mării Negre. Aceștia au mers la Baza Nautică din zona Bulevardului Aurel Vlaicu.

Încă de dimineață, începând cu ora 9.00, elevii au avut parte de activități asemenea unor studenți din cadrul UMC. Tinerii din cadrul acestui proiect au fost împărțiți în patru grupe, luând parte la patru cursuri: Yachting, Canoe, Noduri, Jocuri Marinărești și Stingerea incendiilor. Profesorii coordonatori din cadrul UMC le-au oferit detalii pentru fiecare activitate în parte.

În cadrul activităților de Yachting, coordonatori au fost Elena Ionașcu și Andrei Cațăr, ce fac parte din Liga Studenților, asemenea și George Leonard și Mihnea Amzărescu, care le-au oferit tinerilor experiențe de neuitat cu canoe. Au urmat apoi cursurile de „Noduri” susținut de profesorul Alexandru Micu, „Jocurile Marinărești”- Dragoș Gomoi și Cătălin Iman, iar „Stingerea incendiilor”- Laurențiu Ivanov. Aceste activități la care elevii au participat extrem de încântați au fost structurate până la ora 13.00.

Marți, 2 august a.c., elevii vor susține examenul final, în intervalul 9.00- 10.00, apoi aceștia se vor relaxa pe plajă, conform programului stabilit de Liga Studenților. Începând cu ora 14.00 va avea loc sesiunea de feed-back și înmânarea diplomelor pentru elevii ce au luat parte la această experiență. Seara, bineînțeles, Liga Studenților din cadrul Universității Maritime Constanța le-a pregătit adolescenților curajoși și o petrecere de rămas bun.

Reamintim că în toate aceste zile în care elevii mai multor licee din tară s-au aflat în orașul de la malul Mării Negre au avut un program foarte complex: încă de miercuri, 27 iulie a.c., aceștia au făcut cunoștință cu simulatoarele din cadrul universității, de navigație și mașină, apoi, în următoarele zile au participat la o serie de cursuri susținute de profesorii universitari ai UMC.

Acest proiect venit în sprijinul și ajutorul elevilor pentru a-i ajuta să socializeze și să îi îndrume spre o carieră, în cazul în care sunt interesați, a fost gândit  și organizat de către Liga Studenților din cadrul Universității Maritime din Constanța.

„Școala de vară” este un proiect inițiat de către Liga Studenţilor din cadrul Universității Maritime Constanţa, care este o organizaţie non- guvernamentală, reprezentativă la nivelul Universităţii Maritime din Constanţa, ce are ca obiective principale promovarea şi apărarea drepturilor şi intereselor studenţilor, precum şi implicarea la nivel naţional în luarea deciziilor în învăţământul superior, prin afilierea şi statutul de membru cu drepturi depline al Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR).

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.