VIDEO. Elevii vor putea merge în clase în localitățile cu incidență sub 3/1.000 de locuitori, de luni

0
196
Elevi la școală. FOTO Cătălin SCHIPOR Poză cu rol ilustrativ

De luni, 22 noiembrie a.c., vor merge la școală toți elevii din localitățile unde incidența COVID-19 este sub 3/1.000 de locuitori, indiferent de procentul de vaccinare al personalului din respectivele unități de învățământ.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat că este în curs de pregătire o hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, pentru ca ordinul comun al Ministerelor Educației și Sănătății să fie modificat astfel încât să fie permisă prezența fizică în clase a elevilor în localitățile în care rata de infectare este sub 3/1.000 de locuitori, fără a mai conta procentul de vaccinare a personalului. Joi, 18 noiembrie a.c., 1.724 de localități sunt în această situație.

Ministrul Educației a declarat și că testarea elevilor pentru COVID-19 se va putea face și acasă, de către părinți, nu numai în școală. Dacă testul de salivă este pozitiv, dar testul PCR este negativ, elevul se va putea întoarce la cursuri. Însă, dacă și acesta este pozitiv, rămâne la domiciliu 14 zile.

Testele de depistare a infecției cu SARS-CoV-2 pe bază de salivă vor ajunge în școli la începutul săptămânii viitoare.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.