VIDEO. Eugen Tomac, președintele PMP, după discursul lui Viktor Orban: „Cerem actualei guvernări să se delimiteze de UDMR”

0
198

La sediul Partidului Mișcarea Populară- filiala Constanța are loc luni, 1 august a.c., o conferință de presă la care participlă președintele PMP, Eugen Tomac, președintele PMP Constanța, Claudiu Palaz și secretarul general al PMP, Ionuț Simionca.

Principalele teme abordate se referă la soluțiile pe care le oferă PMP în ceea ce privește criza din domeniul agriculturii, dar și subiecte politice: PNL și PSD ezită să excludă UDMR de la guvernare și care este situația politică în acest moment.

Eugen Tomac a declarat faptul că PMP a trecut printr-o perioadă neplăcută în ultimul timp (…) „Convingerea noastră este că în 2020, PMP a trecut peste 5%. După PSD și PNL, PMP are cea mai mare reprezentare locală în întreaga țară.”

Totodată președintele PMP spune că actuala guvernare de la nivel național o dă din gard în gard, iar lipsa de reacție fermă arată lipsa de verticalitate.

„Nu poți să dai o notă acestui discurs primitiv pe care l-a acordat Viktor Orban pe teritoriul României. Cerem actualei guvernări să se delimiteze de UDMR. Așa cum Parlamentul European a condamnat săptămâna trecută afirmațiile României, cer acest lucru și Parlamentului României. Eu cred că din respect pentru acest stat, cele doua partide (n.r. PSD și PNL) au obligația să excludă UDMR de la guvernare”, conchide Eugen Tomac.

„PMP a luat act cu mare surprindere de abordarea pe care a avut-o președintele CNCD, care ne-a exprimat că nu se poate pronunța pe baza acestui discurs antieuropean, iar afirmațiile lui Viktor Orban țin de politica externa, iar de aceasta se ocupă președintele României.

PMP cere demisia de îndată (n.r. a președintelui CNCD) (…) Este inacceptabil acest lucru”, mai spune Eugen Tomac.

P.I., L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.