VIDEO. EXCLUSIV. Corina Martin se pregătește pentru o nouă candidatură la Primăria Constanța

0
1477

Aflată în Kazahstan, pentru promovarea turismului constănțean, Corina Martin a aflat declarațiile publice ale președintelui PSD Constanța, Felix Stroe, cu privire la alegerile din 2020 și la faptul că unul dintre motivele pentru care candidatul partidului a pierdut scrutinul ar fi înțelegerile acesteia cu PNL.   

„L-am cunoscut cu foarte mulți ani în urmă, nu l-am mai văzut de atunci. Mă deranjează extrem de mult afirmațiile sale. Probabil nu mă cunoaște atât de bine și mulți din lumea politică a Constanței nu au înțeles, cu adevărat, de ce a candidat Corina Martin pentru Primăria Constanța. Deși am spus-o în fiecare zi, clar, pe stradă, în campanie – pentru că eu, spre deosebire de ceilalți 16 candidați, am fost pe străzi, în cartierele Constanței – jos PSD, jos PNL, jos USR și i-am îndemnat să iasă la vot. Am spus fără PSD, fără PNL, fără USR pentru că eu nu cred în sistemul de partid, așa cum există el în prezent în România. Cred în oameni la conducerea unor orașe și cred că orașul Constanța avea și are nevoie de un om care știe să facă, știe să muncească și știe să înfăptuiască. Eu cred în fapte și nu în sistemele de partide de până acum și în vorbe. Mă deranjează declarațiile domnului Felix Stroe, mi-aș dori ca PSD Constanța să aibă cel puțin o dată dorința de a discuta cu Corina Martin. Nu am avut niciodată vreo discuție în sensul de a intra în rândurile PSD Constanța. La fel cum PNL Constanța consideră că aș avea afiliere la PSD Constanța, iată că și PSD Constanța declară că am avut o misiune – nu știu cine mi-a dat această misiune – de a rupe voturi. Corina Martin a rupt peste 3.000 de voturi pentru Corina Martin, după două luni de campanie electorală. Îl invit pe domnul Felix Stroe să discute personal, cu mine cel puțin, dacă rostește numele meu. Mi-aș dori o discuție onestă, ca între oameni cu coloană vertebrală, care pot să construiască lucruri, dar mă deranjează afirmații care nu au nicio legătură cu activitatea mea“, a contracarat Corina Martin.

Președintele onorific Resto a precizat că nu a avut nicio înțelegere cu niciun partid la alegerile din 2020, că a candidat pentru că așa și-a dorit, considerând că la conducerea Constanței este nevoie de un om care știe să muncească și să rezolve problemele orașului.

Corina Martin a precizat că dacă ar fi candidat pentru a rupe din voturile PSD, acum ar fi făcut parte din echipa PNL, ar fi avut poate chiar o funcție în Primăria Constanța.  

„Eu, personal, nu am avut nicio întâlnire cu domnul Chițac înainte de campanie, am avut întâlniri în calitatea sa de primar actual, la fel cum am colaborat și am mers spre dialog cu toți foștii primari ai orașului Constanța. Am auzit că aș fi fost afiliată sau apropiată de tabăra PSD, dar asta pentru că, în munca mea și în activitatea mea de turism, voi încerca să fac echipă cu acei primari, cu acei președinți de Consilii Județene care doresc să facă echipă pentru promovarea turismului Constanței, al Dobrogei, al pământului nostru. Dacă ei provin dintr-un partid sau altul nu este problema Corinei Martin. Misiunea mea și a membrilor pe care eu îi conduc sau îi reprezint anumite perioade de timp este de a face lucruri bune pentru turismul Constanței. Pe domnul Chițac l-am întâlnit acum, în calitate de primar. La Patronatul Resto, după cum ați văzut, am avut de multe ori poziții îndreptate împotriva Primăriei, pentru foarte multe decizii nefericite pe care actuala conducere a Primăriei Constanța le-a luat, decizii care sunt împotriva turismului local. Eu lupt pentru interesele turismului constănțean, nu pentru un partid, nu pentru un primar, nu pentru celălalt partid sau alte partide. Nu am avut niciun fel de înțelegere, nici cu PNL, nici cu PSD. Dacă aș fi avut o înțelegere cu PNL, probabil că m-ați fi văzut acum undeva apropiată, în stânga, de-a dreapta Primăriei Constanța sau Consiliului Județean Constanța“, a explicat Corina Martin.

Prima candidatură anunțată pentru Primăria Constanța 2024

Aceasta a declarat, în exclusivitate pentru FocusPress, că va candida din nou pentru Primăria Constanța. Că de anul viitor va reîncepe campania electorală și va ieși, iar, în fiecare lună, în cartierele din oraș, pentru a vorbi cu alegătorii.

„Corina Martin va reveni în cursa electorală. Eu mă pregătesc și am făcut o încercare pentru a vedea ce însemnă o campanie politică. Mi-am asumat singură, pe forțe proprii, cu un nume de partid în spate, dar în momentul în care am realizat că pot mult mai mult decât poate Partidul Ecologist Român, am făcut un pas pe care îl consider foarte bine ales la momentul respectiv. Am avut, astfel, ocazia să mă pregătesc, să învăț, să înțeleg campania politică, mi-am dat seama ce vor oamenii și voi continua să fiu în mijlocul lor. Împreună cu echipa mea, începând cu primăvara lui 2022, vom reveni pe străzile Constanței. Am promis oamenilor că ne vom întoarce și timp de trei ani ne veți vedea pe stradă, în fiecare lună, pentru a întreba, din nou, constănțenii ce își doresc, ce este de făcut, ce au nevoie să facem pentru Constanța și pentru ei“, a promis aceasta.

Mai multe declarații despre campania și candidatura Corinei Martin la Primăria Constanța, în materialul video.

Valentin ISPAS, corespondenţă specială din Kazahstan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.