VIDEO Explozie urmată de incendiu la Rafinăria Midia. Mai multe persoane au fost rănite

3
16445

Constănțenii au intrat în alertă, vineri 2 iulie a.c.. Un nor gros de fum poate fi văzut în Năvodari, dispre Midia. Potrivit informațiilor noastre, este vorba despre un incendiu la Rafinăria Midia.

Potrivit reprezentanților ISU Dobrogea este vorba despre o explozie la rafinărie, iar din primele informații incendiul se manifestă violent. Este posibil ca o persoană să aibă arsuri pe aproximativ 45% din suprafața corpului, iar o alta să fie rănită.

Pentru gestionarea incidentului, la fața locului au fost trimise opt autospeciale de stingere, cinci ambulanțe SAJ B2, două ambulante SMURD și o unitate de terapie intensivă mobilă.

Pentru eficientizarea misiunii, la nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Cetățenii din Năvodari au fost informați prin mesaj RO-ALERT de producerea exploziei.

UPDATE!

A fost dispusă suplimentarea rezervei de substanță de stingere cu câte 2.000 litri de la ISU CL, TL, IL, GL și VN. Incendiul se manifestă la o instalație de transport petrolier, iar în acest moment, salvatorii acționează pentru închiderea robineților și întreruperea alimentării cu combustibil. Până la acest moment sunt raportate 3 victime, dintre care 2 cu arsuri. În zonă a fost trimis și un elicopter SMURD.

UPDATE!

Cele 3 victime au fost transportate la UPU Constanța. Una dintre acestea, cu arsuri de aproximativ 45% din suprafața corporală, a fost transportată cu elicopterul SMURD.

UPDATE!

Rafinaria Petromidia – 6 victime, dintre care, 1 cu arsuri pe 45% din suprafața corpului transportată cu elicopterul SMURD la spital, 1 cu arsuri la nivelul feței transportată la spital, 1 cu traumatism membru inferior, 1 cu traumatism lombar transportată la spital, 1 cu arsuri minore și 1 persoană dispărută.

M.G.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.