VIDEO. Florin Chelaru, despre Centrul de Sănătate Multifuncţional din Năvodari: “La începutul lunii septembrie se va inaugura; suntem pe ultima sută de metri cu angajările”

0
2171

Centrul de Sănătate Multifuncţional de Tratament din Năvodari, secţie exterioară a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei”, îşi va deschide porţile la începutul lunii septembrie. Reprezentanţii Spitalului Judeţean s-au întâlnit, luni, 24 august a.c., cu primarul oraşului Năvodari, Florin Chelaru, pentru a pune la punct ultimele detalii în privinţa unităţii de tratament. Cornelia Banu, directorul de îngrijiri medicale din cadrul Spitalului Judeţean, a efectuat luni o vizită de lucru la unitatea sanitară din Năvodari. De menţionat faptul că zilele trecute au avut loc angajări. Centrul Multifuncțional de Sănătate din Năvodari va avea Unitate de Primiri Urgențe – SMURD și 9 specialități medicale: cardiologie, medicină internă, neurologie, dermatovenerologie, chirurgie, ORL, pediatrie, imagistică şi laborator de analize. Clădirea în care va funcţiona spitalul a fost reabilitată și modernizată de Primăria Năvodari, o investiție de circa 4 milioane de lei din bugetul local.

Reporter: Domnule primar, vă rog să-mi spuneţi când se va inaugura acest spital din Năvodari, secţie exterioară a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa? În ce stadiu sunt lucrările?

Florin Chelaru: La începutul lunii septembrie se va inaugura. Acestea sunt ultimele date pe care le am. Am discutat şi cu domnul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa (Horia Ţuţuianu -n.r.), dar şi cu domnul manager Grasa (Dr. Cătălin Grasa, managerul Spitalului Judeţean –n.r.) şi estimăm că exact la începutul lunii septembrie (se inaugural –n.r.). Suntem la momentul la care facem curăţenie şi la momentul în care vrem să punem sigla Centrului Multifuncţional. Suntem pe ultima sută de metri cu angajările. Eu sper ca foarte curând Năvodariul să aibă ceea ce şi-a dorit cel puţin din ultimii 30 de ani încoace.

Rep.: Ce înseamnă realizarea acestui proiect pentru oraşul Năvodari?

Florin Chelaru: Eu zic că este cea mai spectaculoasă (realizare –n.r.), pentru că ea a fost cea mai necesară. Să ştiţi că este în dorinţa fiecărui năvodărean şi lucrul acesta l-am simţit. Cred că este un noroc, cel puţin pentru mine, să am parteneri de nădejde în cadrul acestei echipe formată din Consiliul Judeţean, domnul Horia Ţuţuianu, dar şi domnul Cătălin Grasa. Împreună am putut să facem acest proiect extrem de important. Este o mândrie pentru fiecare politician. Şi faptul că împreună cu Consiliul Local, dar şi cu CJC am realizat acest lucru, nu este decât un bun care va rămâne peste foarte mulţi zeci de ani.

Rep.: Va fi şi o Unitate de Primire Urgenţe.

Florin Chelaru: Va fi şi o Unitate de Primire Urgenţe. Această unitate a fost necesară deoarece suntem la confuenţa unui număr foarte mare de turişti pe timp de vară. Suntem o zonă foarte apropiată de platformele industriale. Este extrem de important ca să avem acces direct către platforme, Şantierul Naval, dar şi USAS Fertilchim. Avem foarte mare nevoie să avem servicii medicale pentru toată zona de Nord a judeţului.

Rep.: Ce mesaj doriţi să transmiteţi năvodărenilor şi nu numai?

Florin Chelaru: Să aibă încredere! Întotdeauna să aibă încredere şi să fie pozitivi. Eu am putut să fac pentru Năvodari atât spitalul, cât şi alte proiecte, doar prin faptul că am încredere şi sunt pozitiv.

Rep.: Vă mulţumim!

Florin Chelaru: Şi eu vă mulţumesc!

Alexandra VASILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.