VIDEO. Forțele de ordine vor fi la datorie în weekend-ul prelungit de Sfânta Maria

0
134

În cursul zilei de vineri, 12 august a.c., purtătorii de cuvânt ai Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, Grupării de Jandarmi Mobilă „Tomis Constanța, ai Gărzii de Coastă Constanța, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Dobrogea” al județului Constanța și ai Agenției Naționale Antidrog Constanța au susținut declarații cu privire la măsurile luate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne pentru siguranța cetățenilor, în minivacanța prilejuită de Sărbătoarea Sfintei Maria.

Peste 1200 de polițiști vor fi la datorie pentru ca aceasta minivacanta să se desfășoare fără probleme.

„Polițiștii rutieri vor fi prezenți pe principalele artere din municipiul și județul Constanța pentru creșterea siguranței traficului”, a declarat inspectorul de poliție Andreea Iliescu.

„Peste 250 de pompieri ISU Dobrogea și peste 120 de mijloace tehnice sunt pregătite să intervină în acest weekend prelungit. A fost operationaalizat punctul temporar de stingere Agigea, în perioada 12 -15 august, pentru eficientizarea timpul de răspuns în cazul unor situații de urgență. Pompierii militari vor asigura masuri de prevenire și stingere a incendiilor și prim ajutor la evenimentele din această minivacanță”, a spus și Oana Manoilă, ISU Dobrogea.

Totodată, peste 300 de jandarmi vor acționa independent, precum și împreună cu polițiști: „Vom fi prezențiîn Constanța, Eforie, Techirghiol Agigea în cadrul echipelor mixte. Jandarmii vor supraveghea si la buna desfășurare a evenimentelor. Pentru un plus de siguranță, jandarmii recomandă să adoptăm un comportament decent, să nu lăsăm bunuri în mașini sau hotel, să avem grijă de copii și să respectăm indicațiile forțelor de ordine”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ, Adelina Cristea.

Și peste 300 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis” vor fi la datorie, în sistem integrat, pe plaja Corbu, Vadu și în stațiuni. Activitățile desfășurate de GMJ „Tomis” au caracter proactiv pentru gestionarea oricăror fapte antisociale.

„Peste 300 de polițiști de frontieră vor asigura măsuri specifice. De asemenea, nave operative vor acționa pentru prevenirea migrației, dar și pentru salvarea vieții omenești pe mare, dacă situația o va impune. Sunt deschise cinci puncte de trecere a frontierei și a fost mărit numărul polițiștilor pentru micșorarea timpului de trecere a frontierei”, a declarat Andrei Ene, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă.

Sărbătorită pentru prima dată pe data de 15 august 1902, la bordul crucișătorului „Elisabeta”, Ziua Marinei Române a ajuns anul acesta la cea de-a 120-a aniversare. De la un an la altul, sărbătoarea marinarilor s-a dezvoltat prin îmbinarea elementelor tradiționale marinărești cu aspectele diferitelor etape de dezvoltare ale Marinei Militare Române.

Anul acesta, Forțele Navale Române organizează numeroase evenimente la Constanța, centrul de greutate al manifestărilor, precum și la Mangalia, Brăila, Tulcea, Galați, București și Bicaz

V.I., L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.