VIDEO. Fostul viceprimar Dumitru Babu: „Am lăsat un Registru al Spațiilor Verzi ce trebuia aprobat în 2021 și ar fi rezolvat problema construcțiilor pe spațiul verde“

0
974

Dumitru Babu, fostul viceprimar al municipiului Constanța în administrația condusă de Decebal Făgădău, a vorbit, în cadrul unui interviu acordat cotidianului Focus Press, despre proiectele pe care le-a găsit în Primărie actuala administrație locală, despre modul în care acestea sunt implementate acum și care probabil nu vor fi finalizate, până la sfârșitul anului.

Fostul viceprimar spune că actuala administrație ar fi trebuit să aprobe și Registrul Spațiilor Verzi, în anul 2021, deoarece proiectul era deja fundamentat. Acesta ar fi rezolvat problema construcțiilor pe spațiile verzi.

„Ne-au acuzat de lipsa Registrului Spațiilor Verzi. Vă spun că acest registru trebuia aprobat de ei din 2021, noi l-am făcut, era făcut de pe vremea administrației Făgădău, doar trebuia implementat. Ultima predare era 2021. Trei ani de zile îl puteau reglementa, dacă cumva prezenta unele neconcordanțe. Dacă acesta era aprobat, s-ar fi încheiat problema construcțiilor pe spațiile verzi. Eu văd că, în continuare, se elaborează PUZ-uri pe spații verzi, construcții pe spații verzi“, a declarat Dumitru Babu.

Acesta a adus în discuție și proiectul „Reamenajarea integrată a zonei pietonale din centrul istoric al Municipiului Constanța – etapa II“, a cărui finanțare a fost pierdută. Dumitru Babu spune că acel proiect a fost elaborat tot de administrația din care a făcut parte.

„Trenul era în mișcare, lucrurile erau puse pe roate. Legat de Zona Peninsulară, să știți că era un proiect lăsat de noi, pentru Papion 2, banii erau alocați. Înseamnă continuarea proiectului din Zona Peninsulară, de la Miga spre Piața Ovidiu. Trebuia la fel, să se pună dale, zone pietonale și carosabile, dar și reabilitarea restului de străzi, care nu intraseră în primul proiect din Zona Peninsulară. Este un proiect pierdut astăzi, deoarece trebuia finalizat în 2023“, a explicat Dumitru Babu.

Pentru declarații complete despre actuala administrație și despre alte probleme ale urbei vă invităm să urmăriți interviul video.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.