VIDEO/GALERIE FOTO. Expoziție-eveniment: ocazie rară, posibil unică în viață

0
1247

Ocazie rară, poate o dată în viață. Muzeul de Artă Constanța a scos la lumină noi lucrări din depozitele sale, de această dată ale maeștrilor picturii moderne românești.

Până pe 25 noiembrie a.c., puteți vizita o nouă expoziție temporară, o expoziție-eveniment, la Muzeul de Artă Constanța. În cadrul manifestării anuale „Muzeul din depozit“, sunt expuse acum noi lucrări din depozitele sale, de această dată ale maeștrilor picturii moderne românești.

Muzeul de Artă Constanţa adăposteşte în depozitele sale un patrimoniu bogat, aproape 6.000 de lucrări, de pictură, sculptură sau grafică. Toate sunt păstrate după reguli stricte de conservare, la o temperatură constantă şi o umiditate controlată. Unele dintre ele pot fi expuse doar arareori, pentru că altfel, pe simeze, se degradează, de aceea sunt prezentate publicului foarte rar.

Acum avem o ocazie rară, poate o dată în viață, deoarece Muzeul de Artă Constanța a vernisat, săptămâna trecută, o nouă expoziție cu lucrări din depozite, „Maeștri ai picturii moderne românești – Profesori emeriți“. O expoziție de grafică și pictură românească modernă în cadrul căreia putem admira lucrări ale lui Theodor Aman, George D. Mirea, Camil Ressu, Jean Alexandru Steriadi, Nicolae Tonitza, Francisc Șirato, Ștefan Dimitrescu, Nicolae Dărăscu, Cecilia Cuțescu-Stork, Paul Miracovici, Ștefan Constantinescu, Corneliu Baba și Alexandru Ciucurencu.

Mai multe detalii despre această expoziție, în materialul video.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.