VIDEO. Guvernul a aprobat desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție

0
293

În ședința de Guvern de joi, a fost adoptat proiectul de lege privind desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. S.I.I.J. a fost un eșec, susține ministrul Justiției, Stelian Ion.

Guvernul a adoptat joi, 18 februarie a.c., proiectul de lege privind desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Cauzele aflate în curs de soluţionare la nivelul secției se transmit pe cale administrativă, în termen de cinci zile lucrătoare de la data intrării în vigoare a prezentei legi, parchetelor competente potrivit legii, care continuă soluţionarea acestora.

„Propunerea de desființare a S.I.I.J. a fost adoptată, astăzi (18.02.2021 – n.r.) de Guvern și va merge în Parlament.

S.I.I.J. a fost un eșec. Un astfel de organ de presiune nu își are locul într-o democrație a Uniunii Europene. Dincolo de interesele ascunse în spatele înființării sau menținerii acestei structuri, dincolo de discuțiile purtate cu patos, pe ton apăsat, rămân faptele obiective: S.I.I.J. a fost un eșec.

În definitiv, justiția nu este despre magistrați, ci este, în primul rând, despre oameni. De aceea, în perioada următoare trebuie să concentrăm discuția pe calitatea actului de justiție. Justiția e un serviciu public, nu mai este o zeiță. Ea trebuie să coboare cu picioarele pe pământ, printre muritori, și să rezolve ceea ce poate și trebuie să rezolve“, a declarat ministrul Justiției, constănțeanul Stelian Ion.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.