VIDEO Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului „7 săgeți”, adusă la Catedrala „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța

0
240

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului „7 săgeți” a sosit duminică, 14 noiembrie, în Arhiepiscopia Tomisului. Icoana a fost întâmpinată, la ora 6.30, de către IPS Teodosie la Mânăstirea „Sfântul Apostol Filip” de la Adamclisi, apoi Arhiepiscopul Tomisului a oficiat Sfânta Liturghie.

După slujbă, icoana a fost adusă la Catedrala „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța. Aici, duminică seară, de la ora 22.00, ierarhul Tomisului a oficiat Acatistul Maicii Domnului 7 săgeți, după care, de la ora 23.00, a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească.

Icoana Maicii Domnului cu șapte săgeți (săbii) este cunoscută pentru minunile legate de vindecări miraculoase, nașterea de prunci, împăcarea părinților cu copiii și a celor certați. Numită și “Îmblânzirea inimilor împietrite” sau “Prorocia lui Simeon“, icoana este serbată în calendarul ortodox pe data de 13 august, zi în care localnicii din Vologda au făcut o procesiune cu icoana pentru încetarea epidemiei de holeră din 1830. Minune care s-a și produs în scurt timp.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.