VIDEO Iepele salvate și cazate la Microrezervație, au fost mutate, cu tot cu mânji

0
139

O parte dintre caii salvați de Poliția Animalelor și cazați la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii – Microrezervație, au fost mutați. Este vorba de iepele cu mânji care au acum un spațiu doar al lor.

Cei 13 cai confiscați de către autoritățile constănțene au devenit 17 după ce patru iepe care erau deja gestante, au fătat. Sunt patru băieți și o fată.

„Imediat ce am avut posibilitatea ca prin forțe proprii să remediem un amplasament în care am ținut vacile pitice, am purces la mutarea a opt exemplare cabaline – cele care puteau sta împreună. Este un spațiu generos, mare și cel mai important, vizitabil, pe latura dinspre Lacul Tăbăcărie. Acolo este și o zonă în care se poate pășuna și cu control, cu grijă față de vizitatori vom scoate iepele cu mânji pe pășune să se dezvolte armonios, să facă mișcare“ a precizat Dr. Adrian Bîlbă, directorul CMSN Constanța.

Potrivit acestuia, sunt cai în așteptare, fără pretenții de sporturi ecvestre. Caii își așteaptă decizia instanței de proprietate.

„Până atunci, noi îi îngrijim. Pentru că legea nu este foarte clară privind gestiunea acestora îi întreținem din eforturi colective. Toate instituțiile care taie iarba ne aduc această iarbă“, a mai spus Adrian Bîlbă.

Instituția așteaptă clarificarea stării juridice a acestor animale.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.