VIDEO. Ilie Floroiu, desemnat președinte de onoare al CSM Constanța: „Îmi doresc ca orașul nostru să devină capitala sportului românesc”

0
164

Clubul Sportiv Municipal Constanța a organizat o conferință de presă, în cursul zilei de vineri, 25 noiembrie a.c., la care participă Ilie Floroiu. Legendă a sportului românesc. La eveniment participă și Ionuț Rusu, viceprimarul orașului Constanța, dar și Andrei Talpeș, directorul CSM Constanța.

Fostul mare sportiv Ilie Floroiu, multiplu campion și recordman la atletism, va fi desemnat președinte de onoare al Clubului Sportiv Municipal Constanța. Ilie Floroiu a rămas în istoria sportului românesc și prin cele două recorduri naționale, la 5.000 m și 10.000 m, care au împlinit 44 de ani de când le-a stabilit, în 1978!

Viceprimarul Ionuț Rusu (PNL) a spus că Ilie Floroiu „trăiește și respiră sport”.

„Astăzi încununăm munca domnului Floroiu. Domnia sa trăiește, respiră sport, iar de astăzi în mod oficial se alătură echipei noastre, pentru că avem nevoie de înțelepciunea dumnealui. Avem așteptări mari de la Clubul Sportiv Municipal Constanța. Acum, un rol important îl are domnul presedinte de onoare, Floroiu”, a spus viceprimarul liberal Ionuț Rusu, în cadrul conferinței.

Directorul CSM Constanța a transmis că a fost efectuat transferul anului.

„Este o onoare pentru mine să fiu alături de domnul Rusu și domnul Floroiu care a fost un atlet de talie mondială. CSM ar trebui să susțină ideea de a face în Constanța un centru al sportului, sport de performanță. Am făcut transferul anului, ca să fac o glumă în ton”, a spus directorul CSM Constanța, Andrei Talpeș.

Fostul mare sportiv a luat cuvântul și a spus că CSM va deveni un club mare, valoros și respectat.

„Vă mulțumesc pentru că astăzi este o zi importantă pentru mine. M-am alăturat acestui proiect început de Primăria municipiului Constanța pentru a pune umărul la dezvoltarea CSM și știu că va deveni un club mare, valoros, respectat”, a spus Ilie Floroiu.

„Sunt convins și îmi doresc ca orașul nostru să devină capitala sportului românesc, vreau să se organizeze și competiții. În ceea ce ma privește voi fi o persoană implicată total, nu îmi plac jumătățile de măsură, sunt o persoană responsabilă. Mi-am asumat acum această responsabilitate și cred că va ieși o treabã foarte bună. De când am ieșit la pensie am făcut voluntariat și voi continua să fac asta. Doresc mult succes CSM Constanța. Pe data de 29 noiembrie va fi un eveniment, voi împlini 70 de ani”, a mai declarat fostul sportiv Ilie Floroiu.

Acesta a spus că municipiului Constanța îi lipsește infrstructura sportivă.

„Constanței îi lipsește infrastructura sportivă, dar știu că sunt proiecte în acest sens, lipsește și resursa umană. Totodată știu că municipalitatea depune eforturi dă preia bazele sportive ce aparțin orașului. Vreau să mai spun că unul dintre rolurile noastre este să facem public dezavantajele de a nu face sport, mă refer mai mult la cei tineri”, a mai precizat Ilie Floroiu.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.