VIDEO. Imagini înfiorătoare într-un centru de plasament. Poliția a demarat verificările

0
455

Marți, 05.01.2021, în spațiul public au apărut imagini înfiorătoare dintr-un centru de plasament din Voluntari. Polițiștii din Ilfov s-au autosesizat și au demarat cercetările.

Laurenti Barbu a postat pe pagina sa de pe binecunoscuta rețea de socializare un videoclip în care un copil este bătut, certat și amenințat cu salvarea, într-un centrul de plasament. Potrivit acestuia ar fi vorba de Centrul de Plasament nr. 6 din Voluntari, iar el ar fi tatăl minorului de 10 ani care este agresat de angajații centrului. Alți doi minori internați în acest centru de plasament ar fi tot copiii lui.

Copilul ar fi fost bătut și amenințat deoarece ar fi sărit în pat, pe o saltea.

Inspectoratul de Poliție Județean Ilfov s-a autosesizat și a demarat controalele. „Având în vedere imaginile apărute în spațiul public cu privire la agresiunea față de un copil minor, Compartimentul de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov este abilitat să comunice următoarele: Polițiștii orașului Voluntari efectuează verificări, cu privire la posibile fapte de natură penală, privind agresiunea fizică asupra unui minor, instituționalizat la un centru de plasament, de pe raza județului Ilfov“, se arată într-un comunicat al I.P.J. Ilfov.

Și Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții s-a autosesizat și a trimis Corpul de control la centrul de plasament din voluntari.

„Orice formă de agresiune împotriva unui copil din sistemul de protecție va fi sancționată conform legii. Nu există rațiune pentru care un copil să fie bătut sau agresat fizic sau emoțional de către un adult, nici chiar atunci când își pemite luxul de «a sări pe saltea». Educatoarea care amenință copilul cu «salvarea» și paznicul care îl agresează fizic nu nu au ce să caute în sistemul de protecție a copilului.

Știți ce înseamnă «chem salvarea»? Este amenințarea supremă a educatorilor agresori care, da, uneori cheamă salvarea și trimit copiii la spitalele de psihiatrie, unde le aplică tratamente neuropsihiatrice și îi fac «legume». Ca pedeapsă și în loc de educație.

Cât timp voi ocupa această funcție, orice informație în acest sens se va solda cu repercusiuni legale drastice, fără să clipesc. Pentru că dacă este un lucru pe lumea asta pe care nu îl accept, acesta este abuzul împotriva copiilor sau adulților pe care îi avem în grijă.

D.G.A.S.P.C. Ilfov va trebui să facă o evaluare serioasă și rapidă în acest Centru de plasament și să dispună măsurile legale“, a declarat Mădălina Turza, președintele A.N.D.P.D.C.A.

V.I.

Atenție, imagini cu puternic impact emoțional!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.