VIDEO Interviu cu col. Mihai Georgescu din cadrul ISU Dobrogea despre pericolul la mașinile electrice – incendiul la acumulatori

0
263

Autovehiculele electrice se înmulțesc pe șosele, dar odată cu ele crește și riscul unor noi evenimente nedorite: incendiile la acumulatori. Acest tip de incendiu trebuie tratat total diferit față de cele „clasice“ la mașinile cu combustie internă. Se stinge foarte greu, cu o cantitate mare de apă sau spumă, iar o intervenție poate dura până la câteva ore.

La nivelul județului Constanța sunt înmatriculate peste 700 mașini electrice. Mai exact, la 1 noiembrie figurau în evidențele Serviciului public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor Constanța, 716 autovehicule electrice. Dintre acestea, 315 au fost în primele nouă luni ale acestui an.

În România a avut deja loc primul incendiu la un autoturism electric, iar intervenția pompierilor s-a întins pe câteva ore.

Pentru a vedea care este diferența dintre un incendiu la o mașină cu combustie internă, unde focul este stins în câteva zeci de minute și incendiul la o mașină electrică, cum trebuie să acționăm, sau nu, care sunt soluțiile, am stat de vorbă cu colonelul Mihai Georgescu, șef Inspectia de Prevenire din cadrul ISU Dobrogea în cadrul unui interviu pe care îl puteți urmării mai jos.

Cătălin SCHIPOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.