VIDEO. Intrarea în Portul Constanța se va putea plăti, peste câteva săptămâni, și on-line

1
2862

Taxa pentru intrarea în Portul Constanța se va putea plăti, peste doar câteva săptămâni, și on-line. CNAPMC dezvoltă o aplicație în acest sens.

„Noi, acum, avem o aplicație care este în teste, care vor mai dura vreo două luni. Cu ajutorul ei, lumea își va putea cumpăra pe Internet intrarea în port. Va fi un cod QR care va fi recunoscut la porți și când șoferul ajunge la intrare, se ridică automat bariera.

Avem și la ora actuală sistemul de recunoaștere a numărului, pentru cei care au plătit taxa anuală. Problematic e pentru cei care nu au intrarea plătită pentru un an și vor să intre în port: ei trebuie să oprească, să plătească la poartă, să ia bonul și abia apoi pot intra.

Sper ca, până la sfârșitul anului, aplicația să funcționeze foarte bine. Cu ajutorul ei, îți cumperi intrarea în port de pe Internet, pentru tipul de autovehicul pe care îl deții, iar sistemul îl va recunoaște la intrare. Dacă un șofer de camion cumpără pentru o mașină personală, bariera nu se va ridica“, a explicat Florin Goidea, directorul general al CN Administrația Porturilor Maritime Constanța SA.

În plus, Portul Constanța va lansa o nouă licitație pentru studiul de fezabilitate necesar platformei Port Community System. Sistemul care va conecta toate autoritățile din port, inclusiv operatorii portuari, va fi realizat cu fonduri europene: 14-15 milioane de euro.

V.I.

1 COMENTARIU

  1. Ma intreb unde se duc banii astia ca portul arata jalnic ma refer la gropile in asfalt de cand nu sa mai asfaltat ? Stiu doar sa puna niste placi de otel care sa astupe gropile mai mari prinse in niste suruburi care risti sa iti strapunga cauciucul….rusine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.