VIDEO. IPS Teodosie a fost oprit de poliție în drum spre Mănăstirea Peștera Sf. Ap. Andrei

0
2088

Forțele de ordine din județul Constanța sunt în alertă și verifică fiecare mașină care se îndreaptă spre Mănăstirea Sf. Apostol Andrei din localitatea Ion Corvin. Nici IPS Teodosie nu a trecut fără să prezinte declarația în fața polițiștilor.

Luni, 30 noiembrie, este zi de sărbătoare națională legală, în care ortodocșii și catolicii români îl cinstesc pe Sf. Apostol Andrei, Ocrotitorul României, cel care a adus cuvântul Evangheliei pe pământul Dobrogei de astăzi.

Pentru că s-a interzis pelerinajul Mănăstirea Sf. Apostol Andrei din localitatea Ion Corvin, din cauza carantinei și a riscului mare de îmbolnăvire cu COVID-19, în jurul acestui eveniment au apărut o serie de nemulțumiri, procese în instanță și atacuri voalate. Nici cum, Arhiepsicopia Tomisului nu a înduplecat autoritățile pentru a permite pelerinajul.

Chiar și așa, IPS Teodosie a invitat autoritățile de Stat centrale și locale (președinte, premier, membri ai Guvernului, parlamentari, prefect, președinte al Consiliului Județean, primari, consilieri județeni și locali etc.) să ia parte la sărbătoarea națională religioasă a tuturor românilor, Sfântul Apostol Andrei.

Acesta a anunțat că duminică, 29 noiembrie, și luni, 30 noiembrie, de la ora 8.45, ierarhul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la mănăstirea „Peștera Sfântului Apostol Andrei” din localitatea Ion Corvin, județul Constanța.

Pe drum sunt mai multe filtre de poliție, iar la unul din ele a fost oprit chiar și Arhiepiscopul Tomisului. Acesta avea însă toate documentele în ordine și și-a putut continua drumul spre lăcașul de cult.

Acesta a insistat însă să cheme oamenii în pelerinaj:

„Să vină cu inimă bună, să-și mângâie sufletul și sper că toate organele de ordine ne vor ajuta să fim în pace și în armonie”, a declarat IPS Teodosie.

Cătălin SCHIPOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.