VIDEO. ÎPS Teodosie: „Îmi e milă de primarul Chițac, este condus de city managerul orașului”

1
754

ÎPS Teodosie, Arhiepisopul Tomisului a declarat după sfânta slujbă de liturghie faptul că îi este milă de primarul Vergil Chițac pentru că edilul-șef al orașului vrea să demoleze biserica de pe trotuar, în urma unei hotărâri judecătorești, fără discernământ și că va face demersuri pentru a nu muta biserica.

Arhiepiscopul Tomisului a mai spus că biserica de pe trotuar, din zona Macului Roșu va fi păzită zi și noapte de preoți și credincioși.

“Îmi este milă de domnul primar, foarte milă. O hotarâre judecătoarească fără discernământ. Cum să dărâmi o Biserică. Toți cei care au dărâmat biserici au murit în chinuri. Azi ea ziua în care trebuia să se demoleze Biseric, dar NU se va dărâma această Biserică. Vom rămâne aici, în Biserică toți preoții. Nici Poliția nu poate să dărâme lucrurile lui Dumnezeu, să se teamă de Dumnezeu și să se întoarcă la Credință.”

ÎPS mai spune că își dorește ca edilul-șef al municipiului Constanța, Vergil Chițac să se prezinte la sfântul locaș pentru a sta de vorbă cu el și enoriașii.

Vreau să vină domnul Chițac, am auzit că se lasă condus de o femeie, city managerul Ovanesian. Voi face demersuri, această Biserică este aici de 20 de ani. Vreau vă asigur, această Biserică NU SE VA DEMOLA, mai bine mor eu decât ã e demoleze un lăcaș sfânt.Eu am mai vorbit cu domnul primar Vergil Chițac legat de această situație și părea că înțelege și îmi dă dreptate, dar cum vorbea cu doamna city manager, Felicia Ovanesian își schimba părerea, sau poate doar mă mințea pe mine că este de acord cu noi. Doamna city manager, care a declarat dușmănie bisericii, a zis „pentru biserică, nimic“. Dar biserica este Cenușăreasa? Biserica este casa lui Dumnezeu și casa sufletelor noastre. Cine n-are credință, să nu mai stea în fruntea primăriei, să se ducă, să se ascundă, să-și manifeste necredința, răutatea. Mi-e milă și de ea”, a mai spus ÎPS Teodosie.

L.M.

1 COMENTARIU

  1. […] „Această Biserică NU SE VA DEMOLA, mai bine mor eu decât ã e demoleze un lăcaș sfânt. Eu am mai vorbit cu domnul primar Vergil Chițac legat de această situație și părea că înțelege și îmi dă dreptate, dar cum vorbea cu doamna city manager, Felicia Ovanesian își schimba părerea, sau poate doar mă mințea pe mine că este de acord cu noi”, a spus ierarhul. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.