VIDEO. IPS Teodosie nu a fost lăsat să intre în Primăria Constanța pentru că nu este vaccinat

0
14050

Înalt Prea Sfințitul Teodosie (IPS), Arhiepiscopul Tomisului, a declarat marți, 21 decembrie a.c., în cadrul unei conferințe de presă susținută la Palatul Arhiepiscopal, faptul că nu va recomanda credincioșilor să se vaccineze, pentru că nu este medic. Totodată, suferind de o alergie, Înalt Prea Sfințitul a spus că nu se va vaccina nici în anul 2022.

Mai mult, din cauza faptului că nu este vaccinat nu a avut acces în instituția Primăriei municipiului Constanța, neputând să facă dovada. Pe de altă parte, IPS a menționat că a avut acces în Instituția Prefectului județului Constanța. De altfel, IPS Teodosie a precizat că se testează periodic împotriva COVID și până în prezent rezultatele au fost negative. În privința măsurilor de siguranță impuse de autorități împotriva COVID, Ierarhul a menționat că biserica “nu cenzurează” enoriașii în privința purtării măștii de protecție, accentuând faptul că în anii aceștia au murit mulți dintre noi, dintre semenii noștri.

Legat de Biserica Izvorul Tămăduirii, ÎPS Teodosie a afirmat că aceasta va fi relocată:
“Nu cred că are cineva curajul să dărâme o biserică. Preoții se vor închide în biserică dacă se va decide demolarea”. Regulamentul de acces în zona Peninsulară i-a afectat pe credincioşi. IPS Teodosia a vrut să mijlocească pentru aceştia la Primărie, “dar nu m-au primit că nu sunt vaccinat. Nu am ştiut că nu mă primesc, m-am dus netestat”.

Spre final, acesta a precizat legat de Regulamentul Peninsulei că “vom ajunge până la CEDO pentru a opri acest abuz”. 

Ierarhul Tomisului a transmis și un mesaj enoriașilor pentru praznicul Nașterii Domnului, dar și cel pentru Anul Nou. „Iubiți credincioși, ne apropiem de o mare sărbătoare precedată de o pregătire intensă pentru care credincioșii vin după 40 de zile de post ca să poată să intre în taina sărbătorii și să aibă parte de Betleem în sufletele și inimile lor. Iubiţi credincioşi vă doresc tuturor de aici, de la malul mării, unde au călcat acum 2000 de ani şi Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Filip, să ne bucurăm cu toţii, este sărbătoarea familiei! Fiecare familie creştină să prăznuiască,  în bucurie, cu pace, cu linişte”, a declarat ÎPS Teodosie.

Detalii în video:

A.V., L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.