VIDEO. La Cernavodă se modernizează sistemul centralizat de încălzire

0
196

Firma Consiliului Local Cernavodă execută lucrări de modernizare a sistemului centralizat de încălzire, pe strada Anghel Saligny. Tronsonul aparține Societății Naționale Nuclearelectrica S.A.

În două săptămâni, înlocuirea conductelor de transport al agentului termic de pe strada Anghel Saligny din Cernavodă va fi finalizată. Țevile aveau peste 30 de ani, erau ruginite și colmatate, astfel că iarna apăreau foarte multe avarii pe acest tronson.

„Am început de anul trecut lucrarea, dar am stopat-o pentru că am început să furnizăm agentul termic către populație, în luna octombrie. Am reluat lucrările începând cu 12 mai a.c.

Finalizăm tronsonul de agent primar care aparține de Nuclearelectrică, este vorba de înlocuirea țevii cu diametrul de 300 mm cu una cu diametrul de 400 mm și preizolată.

Eu cred că, în maxim două săptămâni, vom finaliza și vom da drumul la agentul termic. Acum doar apa caldă se mai furnizează către populație.

Este o lucrare complexă iar noi, împreună cu societatea Pegas, executăm această lucrare“, ne-a declarat Lucian Rădulescu, directorul general al S.C. Utilități Publice Cernavodă S.R.L., care a fost contractată pentru aceste lucrări.

În urma schimbării conductelor de transport al agentului termic de pe strada Anghel Saligny, locuitorii din cartierele Columbia și Domnitorilor nu vor mai suferi de pe urma avariilor apărute pe acest tronson. Lucrările sunt benefice și pentru societatea Consiliului Local, care furnizează agentul secundar către populația din oraș.

„Nu vor mai fi probleme pe durata iernii și vom avea o circulație foarte bună a agentului termic – cu temperatura nu era problemă – în două cartiere, în mod deosebit cel din Columbia și cel de-al doilea, Cartierul Domnitorilor.

Am avut foarte multe avarii pe acest tronson și nu puteam să ne desfășurăm activitatea, să putem să furnizăm agentul, pentru că se spărgea când începeau să bage presiune, pentru că țeava era foarte veche, foarte ruginită și foarte colmatată, pe jumătate,

Cei de la Nuclearelectrica, cărora le aparține acest tronson de agent primar, s-au gândit să înlocuiască țeava, au redimensionat-o, în avantajul locuitorilor, dar și al nostru, al societății Utilități Publice, pentru că noi furnizăm agentul secundar și pe noi ne afectau foarte mult aceste întreruperi“, a explicat Rădulescu.

Valoarea lucrărilor este de aproape 2,5 milioane de lei, plus T.V.A.

Marți, 8 iunie a.c., primarul din Cernavodă, Liviu Negoiță, a mers pe șantier pentru a verifica stadiul lucrărilor din oraș, de pe strada Anghel Saligny.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.