VIDEO. Legal sau ilegal? Inițierea demersurilor pentru preluarea Portului Tomis și a Lacului Tăbăcărie, adoptată fără majoritate calificată

0
609

Primarul Vergil Chițac a inițiat două proiecte de hotărâre pentru elaborarea solicitărilor către Guvernul României în vederea efectuării demersurilor necesare trecerii Portului Tomis și a Lacului Tăbăcărie, din domeniul public al Statului Român și administrarea Ministerelor Transportului și Agriculturii, în domeniul public al municipiului Constanța.

Consilierii locali constănțeni au votat miercuri, 30 iunie a.c., și două proiecte de hotărâre pentru solicitarea Guvernului României de a aproba trecerea în domeniul public al municipiului Constanța a Portului Tomis și a Lacului Tăbăcărie.

Acestea au fost propuse spre votul consilierilor locali de câteva ori deja, tot fiind modificate, la solicitarea prefectului Constanței, deoarece ele nu respectau legile în vigoare și nu cuprindeau toate informațiile necesare.

Miercuri, potrivit noului secretar general al municipiului Constanța, Mirabela Viorela Călin, proiectele ar fi fost aprobate, cu 17 voturi pentru, 1 împotrivă și 8 abțineri, fiecare.

Totuși, consilierii locali U.S.R. au atras atenția că pentru adoptarea lor este nevoie de majoritate calificată (2/3 din numărul consilierilor aleși), fiind proiecte ce vizează patrimoniul municipiului, considerând ilegală adoptarea acestora cu doar 17 voturi pentru.

Primarul Vergil Chițac a intervenit și i-a îndemnat să mai citească Codul administrativ, art. 139.

Rămâne de văzut ce va stabili prefectul Constanței, Silviu Coșa, cu privire la adoptarea și legalitatea acestora.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.