VIDEO. Liderul unei rețele de traficanți de droguri, prins în timp ce transporta un kilogram de etnobotanice din Olanda

0
434

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog și procurorii D.I.I.C.O.T. au demarat o acțiune pentru combaterea traficului de droguri și de noi substanțe psihoactive, cunoscute popular cu denumirea de „etnobotnice“.

În cadrul operațiunii, a fost documentată activitatea infracțională a 23 de persoane, care ar fi acționat în București, Cluj, Constanța, Iași, Galați, Pitești și Brăila, fiind realizate 14 acțiuni de prindere în flagrant delict.

La data de 11 noiembrie 2020, polițiștii au organizat o acțiune de prindere în flagrant delict, în sectorul 3 din București, fiind depistat unul dintre liderii rețelei de traficanți, în timp ce ar fi transportat un kilogram de noi substanțe psihoactive, recent introduse în țară, ce ar fi provenit din Țările de Jos (Olanda).

În continuarea activităților, în baza mandatelor obținute de la Tribunalul București, polițiștii au efectuat 17 percheziții domiciliare, în București, precum și în județele Ilfov, Constanța, Galați, Cluj, Brăila, Argeș și Iași. 23 de mandate de aducere au fost puse în aplicare.

În cadrul operațiunii, au fost ridicate, pentru cercetări, aproximativ 11 kilograme de noi substanțe psihoactive, 305 comprimate de medicamente, 32 de comprimate de metadonă, 4 grame de cannabis, 2 comprimate de XTC și diverse materiale și recipiente folosite la ambalarea și transportul drogurilor.

De asemenea, polițiștii au indisponibilizat un pistol cu gaz supus autorizării, 17 cartușe, 4 stații de emisie/recepție, o râșnița electrică, 3 mărunțitoare mecanice, 2 cântare electronice, 5.223 de lei, 955 de euro, 20 de telefoane mobile, 20 de cartele SIM și diverse înscrisuri cu valoare probatorie.

Cei în cauză au fost conduși la procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală – Secția de Combatere a Traficului de Droguri, pentru audieri.

Acesta a dispus reținerea a șapte dintre persoane, urmând ca acestea să fie prezentate instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc, trafic internațional de droguri de risc și de mare risc, efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive și constituirea unui grup infracțional organizat.

La acțiune, au participat și jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Polițiștii și procurorii continuă cercetările, în vederea documentării întregii activități infracționale.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.