VIDEO. Lucrările pentru extinderea Delfinariului avansează cu dificultate din cauza traseelor de utilităţi

0
134

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța atrage tot mai multi turiști. După un tur complet în microdelta de pe litoral, cei mai mulți dintre vizitatori se delectează și cu spectacolul delfinilor. Pentru ca acesta să se ridice la standarde europene se lucrează la foc automat, după ce conducerea a decis să investitească în extinderea bazinelor. Însă, din mai multe aspecte, lucrările avansează destul de greu.

Lucrările de extindere a Delfinariului sunt în toi și potrivit managerului Complexului Muzeal de științe ale Naturii, Adrian Bîlbă, prin această investiție, Delfinariul se va extinde de la 1 milion de metri cubi la 4 milioane de metri cubi, de la 180 de metri suprafață, la 800 de metri suprafață, putând fi găzduiți astfel mai mulți delfini. Managerul a mai specificat că în aceste momente lucrările avansează cu dificultate, însă momentan nu sunt temeri în ceea ce privește termenul de finalizare al proiectului.

„Lucrările avansează cu dificultate, dar avansează. Cu dificultate din cauza constrângerilor generate de traseele de utilități aflata în zona de săpături. Traseul de iluminat din Parcul Tăbăcărie urmează a fi deviat și întârzie lucrările. O altă cauză a întârzierilor o reprezintă apa, deoarece a plouat foarte mult în iarna aceasta, iar nivelul pânzei freatice este foarte ridicat. A fost instalat un sistem de pompare cu care se trage în permanență apa din pământ pentru a putea continua săpăturile. Să soerăm că pe timpul verii va scădea și nivelul pânzei freatice și atunci se va putea coborâ cu săpătura”, a declarat Adrian Bîlbă.

Precizăm că în iulie 2020 a fost semnat contractul ce a dat startul lucrărilor de extindere a Delfinariului din Constanța. Proiectul prevede lucrări de extindere a bazinului existent prin adăugarea unui bazin, cu realizarea unei zone ce va putea fi descoperită în sezonul favorabil și realizarea unei suprafeţe vitrate acrilice pentru creşterea activităţii de interacțiune cu delfinii. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 5,6 milioane euro, din care 70% sunt asigurați de către Ministerul Turismului, iar diferența de 30% de către Consiliului Judeţean Constanţa.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.