VIDEO. Ludovic Orban a înființat Forța Dreptei

0
244

Fostul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, a anunţat marţi, 14 decembrie 2021, înființarea noului partid de centru-dreapta. Acesta se numește Forţa Dreptei.

„Astăzi am luat decizia, împreună cu cei 16 colegi membri ai Parlamentului, care am decis să ne dăm demisia din PNL în momentul în care conducerea PNL a decis să readucă la putere PSD, toţi parlamentarii, împreună cu mulţi colegi de-ai noştri din ţară, cu care ne-am consultat în această perioadă, simpatizanţi, susţinători, atât din PNL, cât și din afara PNL, am luat decizia de a pune bazele unei noi construcţii politice de centru dreapta.

Am luat această decizie în primul rând deoarece considerăm că este o obligație și, mai ales, o obligație morală pentru noi de a continua să reprezentăm cetățenii români care ne-au acordat votul, și-au pus încrederea și speranțele în noi la alegerile parlamentare. Este o obligație morală de a îi reprezenta în continuare după ce conducerea PNL a decis să nu îi mai reprezinte, să fie a cincea roată la căruța PSD.

Este o necesitate politică pentru că, astăzi, România dinamică, România întreprinzătorilor, România meseriașilor, a profesioniștilor, a oamenilor care au inițiativă în societate, care creează, care construiesc, care produc, care împing înainte societatea nu mai au, astăzi, nicio reprezentare politică.

Nu există nicio formațiune politică cu adevărat de centru-dreapta, care să aibă la bază valori, soluții principii, idei de centru-dreapta pentru a putea să îi reprezinte pe cei din România dinamică, din România activă, din România cinstită, România corectă, România care respectă legea și România care poate să asigure dezvoltarea țării“, a declarat Ludovic Orban.

El a spus că numele noii formaţiuni politice va fi Forţa Dreptei, până la organizarea Congresului noului partidului, exact numele moțiunii cu care s-a prezentat în fața Congresului PNL, o moțiune conformă angajamentelor electorale pe care le-a luat, în calitate de președinte al PNL, în fața alegătorilor.

Doctrina Forței Dreptei este o sinteză a ideilor, valorilor, principiilor și soluțiilor validate de timp din marile curente de gândire de centru-dreapta: liberalism, conservatorism și creștin-democrație.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.