VIDEO. Lungoci: „Vreau să fie democrație în PSD Constanța“

0
287

Lucian Lungoci a ales să candideze pentru funcția de președinte al Organizației Municipale a P.S.D. Constanța, dar alegerile au fost amânate.

„După alegerile locale, cu o zi înainte de a se depune lista de candidați pentru alegerile parlamentare, cu ocazia trimiterii în judecată a lui Decebal Făgădău, acesta a luat decizia de a renunța la conducerea Organizației Municipale și de a părăsi P.S.D., pentru a nu afecta în niciun fel, în campania electorală care începea, imaginea partidului.

Am fost desemnat de către colegii din Biroul Permanent Județean să ocup funcția de președinte interimar, până la organizarea alegerilor în cadrul Organizației Municipale P.S.D. Constanța“, a explicat, mai întâi, Lucian Lungoci cum a ajuns președinte interimar al Organizației Municipale, într-un interviu Focus Press.

Deputatul de Constanța a fost, însă, schimbat din această funcție, de către Biroul Permanent Județean, în luna februarie, și schimbat cu Ion Dumitrache.

„Unii dintre colegi au presupus că nu aș avea timp să mă ocup și de Organizația Municipală. Au spus că este nevoie de o persoană care să aibă putere să dea cu pumnul în masă. Depinde de fiecare cum percepe și cum simte să facă politica. Unii percep și simt să facă politica cu pumnul în masă, alții percep și simt să facă politica, mai ales pe cea social-democrată, printr-o cale a dialogului, prin a te adresa și a fi în rândul oamenilor.

Pentru că forța acestei organizații municipale nu vine din lideri, din cine conduce această organizație, ci din rândul membrilor, care sunt împărțiți pe străzi, pe cartiere, forța nu vine de la un lider care știe sau nu să dea cu pumnul în masă.

Eu nu aveam de ce să îmi dau demisia, eram în stare să merg mai departe cu Organizația Municipală, s-a supus la vot, din cei prezenți rezultatul a fost 9-9. Apoi, au fost patru colegi care l-au mandatat pe președintele Felix Stroe să voteze în numele lor, și Horia Țuțuianu a fost mandatat de Nicu Roșu, președintele Organizației Județene de Tineret, să voteze, iar rezultatul votului a fost în favoarea eliberării mele din funcție, în ședința Biroului Permanent Județean, și numirea lui Ion Dumitrache“, a declarat Lungoci cu privire la schimbarea sa din funcție.

Alegerile pentru președintele Organizației Municipale a P.S.D. Constanța trebuiau să aibă loc pe 6 martie a.c., dar acestea au fost amânate. Până când, încă nu se știe.

„Nu cred că trebuia să existe doar candidatura unei persoane. Am înțeles că au fost amânate din cauza unor mici probleme în desemnarea delegațiilor, alegerea președinților celor 210 organizații locale. Dar eu am toată convingerea că nu au fost probleme în desemnarea și alegerea celor 210 președinți, care votează conducerea locală, îi cunosc pe colegii mei și știu că sunt foarte serioși, și nu aveau cum să greșească în alegerea președinților de organizații locale.

Și eu m-am mirat că s-au amânat alegerile, sper să nu fie din cauza mea și să fie doar o pură coincidență.

Doresc să candidez și eu, în primul rând, pentru binele organizației, să depășim această perioadă: în ultimii ani am avut alegeri cu candidați unici, cu funcția și candidatul“, motivează Lungoci amânarea alegerilor.

Mai multe declarații despre acest subiect, în interviul Focus Press.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.