VIDEO. Mai mulți deținuți români au petrecut, nederanjați, într-o închisoare din Austria

0
278

Mai multe publicații austriece au publicat un videoclip în care mai mulți deținuți români petrec în închisoarea Wiener Neustadt.

Un videoclip postat pe YouTube arată cum sărbătorește un grup de deținuți români într-o închisoare din Austria, cu manele, alcool, țigări, mâncare și tort. Aceștia au reușit, astfel, să inflameze presa locală.

După publicarea acestuia de către mai multe ziare austriece și a scandalului public iscat, Ministerul austriac al Justiției a comunicat că deținuții se aflau într-o închisoare cu regim mai lejer, dar aceștia au încălcat multe reguli. În consecință, ei au fost mutați într-un departament închis. 

În plus, deținuții vor fi interogați despre înregistrare și posibil pedepsiți cu aplicarea unor restricții sau retragerea unor privilegii, inclusiv amenzi.

Purtătorul de cuvânt al ministerului a susținut că nu a fost consumat alcool la acea petrecere, deși din videoclip se poate observa contrariul. De asemenea, acesta a subliniat că telefoanele mobile sunt interzise în închisorile austriece, dar contrabanda cu telefoane mobile în pușcării este încă o provocare binecunoscută. În video se poate vedea cum aproape toți deținuții români prezenți la petrecere aveau telefoane.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.