VIDEO Managerul CMSN Constanța, dr. Adrian Bîlbă vorbește despre construcția noului Acvariu

0
171

Constanța va avea în cele din urmă un acvariu impunător, așa cum se pot vedea în prezent și în alte mari orașe ale lumii. Acesta deja a fost creionat, iar curând va începe realizarea proiectului, iar apoi construcția.

Dintre toate secțiile Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, Acvariul este singurul are nu se află pe bulevardul Mamaia ci pe faleza Cazinoului. În viitorul apropiat însă, vizitatorii vor avea toate atracțiile CMSN în aceiași locație.

„Va avea o grămadă de facilități și va fi orientat spre experiență. Nu va fi sticlă ci va fi geam acrilic. La intrare vor fi două bazine cu geam acrilic, cu sismtem deltaic și amazonian, pe urmă un bazin cu pinguini. Intrăm printr-un tunel de zece metri, bazin de Marea Neagră, vedem peștii ca și cum am fi scufundați, apoi, ca și cum am fi într-o corabie scufundată într-un atrium, cu ferestrele acelei corăbii scufundate ce ne permit vederea peștilor și din altă perspectivă. Continuăm într-un tunel de 12 metri, într-un acvariu cu apă marină, ocean planetar. Apoi urcăm și într-o zonă ce nu e restaurant, ci va fi o zonă de agrement științific (…) pe una din laturi vom avea o perdea de apă ce provine din sursa geotermală a instituției și vom avea un mediu foarte natural, foarte frumos, ecologic susținut, atât ca lumină cât și ca temperatură. Vom avea un întreg de oferte în cadrul zonei numită Delfinariu“ a detaliat Dr. Adrian Bîlbă, managerul CMSN Constanța.

Autoritățile vor decide la momentul respectiv ce se va întâmpla cu Acvariul vechi care susține tot mai greu cei 100 metri cubi de apă. Este o clădire construită în 1910, devenită acvariu în anii 60.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.