VIDEO. Managerul SAJ Tulcea, despre intervenţiile în sezonul estival: “Nu am avut situaţii grave, dar oamenii intră în panică pentru chestiuni minore – lipotimii, mănâncă mult, văd şerpi şi se sperie”

1
794

Sezonul estival a fost liniştit la Tulcea, fără accidente navale grave sau cazuri care să pună probleme deosebite Serviciului Judeţean de Ambulanţă. Delicate rămân însă apelurile la 112 care nu reprezintă urgenţe; tulcenii ar trebui să ştie că nu este necesară solicitarea ambulanţei pentru persoane în stare de ebrietare, care nu prezintă probleme medicale. În timp ce ambulanţa intervine la astfel de cazuri, există riscul ca la un accident grav să nu fie personal disponibil în timp util.

Despre aceste lucruri a vorbit cu Focus Press, zilele trecute, cu dr. Ali Kilo Salah Eddin, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Tulcea.

“Vin peste 100 de mii de turişti, anual, în Delta Dunării, şi noi trebuie să fim pregătiţi cu şalupele noi”, a declarat managerul SAJ Tulcea.

Faţă de anul anterior, nu au existat mai multe solicitări sau mai complexe, existând doar câteva situaţii ieşite din comun: “Am primit două sau trei solicitări de naştere pe ambarcaţiuni sau la domiciliu, la Sulina”; “Nu am avut situaţii grave, dar oamenii intră în panică pentru chestiuni minore – lipotimii, mănâncă mult, văd şerpi şi intră în panică. Dar noi suntem învăţaţi. (…) Se mai întâmplă şi apeluri la 112, unde se transmite că e vorba de lipotimie sau că persoana nu respiră, dar când ajungem la intervenţie constatăm că… e vorba de alcool în sânge”.

“Maşini avem suficiente, dar medici sunt puţini. Am avea nevoie de încă doi”, a mai spus, în cadrul interviului, dr. Ali Kilo Salah Eddin.

Referitor la intenţia SAJ Tulcea de a achiziţiona, cu fonduri europene, şalupe de intervenţie, dr. Ali Kilo Salah Eddin a precizat că a fost anulat caietul de sarcini şi a fost reluată procedura, pentru a fi siguri că toată documentaţia este întocmită “ca la carte”. “Până de anul nou, ne acceptă proiectul, cred eu. Eu am cerut cinci astfel de şalupe, dar, dacă ne dă măcar două, eu spun că e suficient”, a mai declarat managerul SAJ Tulcea.

Interviul complet îl puteţi consulta în materialul VIDEO!

A.C., C.S.

1 COMENTARIU

  1. Cum poate fi manager de SAJ ??? Cum înțelege legislația statului roman ??? Nu știe limba romană !!! Cine dracu l a pus pe asta ???

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.