VIDEO Mihaela Andrei, referitor la obligarea proprietarilor să îngrijească spaţiile verzi din jurul blocurilor: ”Unii chiar își doresc să facă asta”

1
807

Consilierul local municipal liberal, Mihaela Andrei a acordat un interviu ziarului Focus Press, în cursul zilei de vineri, 11 iunie a.c., după ședința extraordinară a CLM. Aceasta a vorbit despre votul de astăzi referitor la proiectul de hotărâre supus dezbaterii, ce vizează modificarea unor prevederi din HCL 77/2021 și îndreptarea unor puncte din Regulamentul pentru îmbunătățirea activității de gospodărire, protecția mediului, întreținerea și înfrumusețarea municipiului Constanța.

În cadrul interviului, consilierul Mihaela Andrei a vorbit despre acel regulament de întreținere a spațiului verde de către asociațiile de proprietari. Aceasta a spus că este de acord cu acest demers:

Da, plus că foarte multe asociații de proprietari doreau acest lucru și este posibil ca în trecut să nu fi avut voie. Nu sunt sigură de acest lucru. S-a discutat cu asociațiile de proprietari, s-a discutat la nivel de Primărie.

Acest proiect de hotărâre a venit tot de la cetățeni și agenți economici. Au magazine, cofetării sau terase și vor să își amenajeze sau să aibă grijă de spațiul verde din jurul blocurilor sau imobilelor.

Am înțeles aluzia cu <<Adoptă o căpușă>>, pentru că într-adevăr iarba a crescut foarte mult. Nu poți să ai ceva bun sau mai bun până nu ai o perioadă de genul acesta. Nici când era societatea Pomacost, care a reziliat contractul, avea grijă de spațiul verde, nu aveam spațiu verde, ci erau doar bălăriile tunse. Sunt singură că după ce vom avea o societate care se va ocupa de spațiile verzi, Constanța va avea spațiu verde”.

Referitor la proiectul de hotărâre ce a fost supus votului în ședința extraordinară a Consiliului Local Municipal, vineri, 11 iunie a.c., a fost supus debaterii și votului proiectul ce vizează modificarea unor prevederi din HCL 77/2021 și îndreptarea unor erori din Regulamentul pentru îmbunătățirea activității de gospodărire, protecția mediului, întreținerea și înfrumusețarea municipiului Constanța, amendament propus de grupul de consilierii locali USR-PLUS.

Aceștia susțin că asociațiile de proprietari nu pot fi obligate să realizeze prin efort propriu activități de cosire și toaletare a copacilor de pe un teren proprietate publică. Acestea sunt atribute ale Primăriei pe care nu le poate înstrăina prin notificări abuzive și ilegale.

Mihaela Andrei a declarat în cadrul interviului acordat ziarului Focus Press faptul că asociațiile de proprietari trebuie să facă acest demers pentru că așa ne vom educa, pentru că este de datoria acestora.

Iată cum au votat consilierii constănțeni în cadrul ședinței de astăzi.

USR – 9 voturi pentru

PNL – 7 voturi impotrivă

PSD – 8 voturi abținere

L.M.

1 COMENTARIU

  1. Vezi cand cobori din masina, sa nu te ia pensionarele la huiduit si cu sacosele in cap! Ati facut vreun sondaj, voi de la PNL, ca pensionarii abia asteapta sa dea cu sapa si sa tunda iarba cu foarfeca in jurul blocului? La fel ca si cu studiile de trafic: ati apelat la ghicitoarele care au facut si sondajul de opinie de dinainte de alegerile locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.