VIDEO. Mihai Bendeac și Codin Maticiuc, în vizită la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța: „Se fac doar mici lucrări de igienizare făcute de angajații spitalului”

1
1226

„VIDEO: Vizita la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, la minutul 3.40

Actorii Mihai Bnedeac și Codic Maticiuc s-au deplasat în municipiul Constanța pentru a vizita Spitalul de Boli Infecțioase. Prin Fundația Metropolis, în cadrul proiectului „Spitale publice din bani privați” aceștia doresc să ajute la reabilitarea unității medicale, închisă temporar după tragicul incendiu din data de 1 octombrie a.c., în urma căruia șapte femei au decedat.

În mediul online Codic Maticiuc a postat un clip în care dezvăluie că s-a deplasat în județele Constanța și Călărași pentru a vizita spitalele ce trebuie reabilitate în regim de urgență.

„Am fost împreună cu Mihai Bendeac la Spitalul Județean din Călărași și la Constanța la cel de boli infecțioase. Încercăm sa ajutăm în cat mai multe zone ale țării. Cum puteți sa ne ajutați voi pe noi? Cu măcar una din următoarele: Vedeți acest video, share și subscribe la pagina de Youtube unde există categorie specială pentru #spitalepublicedinbaniprivati. Follow Fundatia Metropolis aici și pe Instagram Dacă vă permiteți doar, sms cu textul “FACEM” la 8845 pentru 2 euro pe lună.”

Se fac doar lucrări de igienizare de către angajații spitalului

„Se fac doar mici lucrări de igienizare făcute de angajații spitalului. Nicio firmă nu a început să facă nimic concret”, a spus Codin Maticiuc în momentul în care s-a aflat în curtea Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, unde a stat de vorbă cu directorul interimar, Claudia Cambrea și medicii.

Contrar declarațiilor făcute de aleșii locali în această perioadă, cum că de la emiterea autorizației de construire, la începutul lunii noiembrie,  în vederea efectuării unor lucrări de primă urgență privind schimbarea instalației electrice în toată unitatea medicală, igienizarea tavanelor, instalarea senzorilor pentru incendiu, prezenți la fața locului, actorii Mihai Bendeac și Codin Maticiuc au stat de vorbă cu medicii, constatând faptul că lucrările de igienizare se întreprind de către angajații unității medicale.

Prin urmare, de vreme de autoritățile locale bat pasul pe loc în ceea ce privește reabilitarea, în prima etapă, a părții neafectate de incendiu a clădirii, oameni inimoși se implică în accelerarea lucrărilor pentru a reda constănțenilor spitalul de care au mare nevoie în acest context pandemic.

Pe de altă parte, viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu a declarat în cadrul unui interviu acordat ziarului Focus Press faptul că, partea neafectată de incendiu va redeveni funcțională peste o lună jumătate, deși în luna octombrie aleșii locali declarau că la jumătatea lunii decembrie unitatea medicală se va redeschide parțial. Tot viceprimarul spunea că până la alegerile locale din 2024 se va reabilita întreaga unitate medicală

Despre Fundația Metropolis

„Părinții mei au înființat o fundație care are grijă de copii orfani din 1997. În 2004 am construit un orfelinat care funcționează și astăzi și unde se găsesc mereu între 30 și 40 de copii și unde alți 20-30 de copii din cartier vin zilnic să mănânce la prânz și să-și facă temele.
Am ajutat până acum 685 de copii și continuăm să o facem. Putem mai mult, capacitatea ne-ar permite. Nu și fondurile, însă.”,
spune acesta, pe site-ul fundației.

Loredana MIHAI

Citește și:

1 COMENTARIU

  1. MIHAITA TATA IS OM BATRIN CREDEMA.ACOLO E O MICATORIE CONTINUA.DOCTORI DE ACOLO FACEU CAMPANIE ELECTORALA ACTUALULUI PRIMAR.CE SA VEZI ACU SE SIMT TRADATI.POT DA SI NUME DAR NU II FRUMOS SINT NISTE DOAMNE TOTUSI.NU MEDICI SINT DE PLINS ACOLO CI PACIENTI CARE CE SA VEZI SINT SI FARA COVID MA REFER CU ALTYE DIAGNOSTICE.ASTA DACA E SA VEDEM ADEVARUL GOOL GOLUT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.