VIDEO. Mihai Lupu, preşedintele CJC: Asociaţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Constanţa va sprijini UAT-urile la scrierea de proiecte pentru atragerea de fonduri europene

0
441

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, spune că își dorește ca județul nostru să atragă cât mai multe fonduri europene. Pentru acest lucru a propus consilierilor județeni inițierea celui mai important mecanism de dezvoltare durabilă, o instituție care va determina schimbarea de paradigmă a dezvoltării economice a județului nostru: Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța.

În cadrul unui interviu acordat Focus Press, Mihai Lupu a explicat ce înseamnă această asociaţie şi faptul că ea se va implica în sprijinirea administraţiilor locale în vederea atragerii de fonduri europene. Asociaţia va ajuta UAT-urile inclusiv în ceea ce priveşte proiectele extinderii reţelei de gaze natural, a precizat Mihai Lupu.

Mihai a mai vorbit, la solicitarea Focus Press, şi despre verificările ce au loc la nivelul instituţiilor aflate în subordinea Consiliului Judeţean Constanţa.

“Suntem în faza de elaborare a unei strategii de dezvoltare durabilă, care va fi ca un statut de dezvoltare a acestui judeţ. Suntem la faza de colectare a datelor din absolut fiecare domeniu, care ne va spune clar unde suntem unde vrem să ajungem (…) Această strategie trebuie să corespundă necesităţilor populaţiei judeţului Constanţa, aşa încât să punem în valoare potenţialul economic şi resursa umană a judeţului”, a afirmat preşedintele CJC, el adăugând şi faptul că: “Această entitate va avea în vedere crearea de mecanisme de scriere de proiecte pentru toate UAT-urile judeţului Constanţa şi pentru instituţiile care vor face parte din această asociaţie”.

Referindu-se la verificările derulate la nivelul instituţiilor subordonate CJC, Mihai Lupu a afirmat că regulamentele de organizare şi funcţionare trebuie actualizate, pentru a nu se mai înregistra disfuncţionalităţi.

Declaraţiile complete le puteţi urmări în materialul VIDEO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.