VIDEO. Ministrul Sănătății spune că primii beneficiari ai vaccinului anti-COVID vor fi medicii

0
549

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a întreprins joi, 29 octombrie a.c., o vizită de lucru la Constanța, pentru a evalua situația epidemiologică din județ, dar și capacitatea de tratare din cadrul unităților spitalicești și testare în ceea ce privește infecția cu virusul Sars-CoV-2.

În cadrul declarațiilor de presă ministrul Tătaru a vorbit despre situația epidemiologică, la nivel național, arătându-se vizibil îngrijorat de numărul mare de infectări din ultimele săptămâni, declarând că fiecare persoană poate reprezenta un focar.

Totodată a menționat faptul că, în cazul sărbătorilor de iarnă, persoanele ce doresc să își petreacă vacanța de iarnă alături de familie, în România, pot veni, doar să fie testați negativ, în caz contrar, vor sta în carantină.

Un subiect aprins a fost cel referitor la vaccinul anti COVID-19, despre care ministrul Nelu Tătaru declara în urmă cu câteva zile că va fi distribuit în luna decembrie a acestui an.

”Există această posibilitate, ca acest vaccin să fie distribuit în luna decembrie, la nivelul întregii comunități a Uniunii Europene, noi suntem angrenați. Sunt opt firme producătoare ale acestui vaccin, iar în Comisia Europeană se discută cu trei dintre aceste firme producătoare; în măsura în care va fi gata acest vaccin, va ajunge și la noi. Toate activitățile ce țin de distribuirea acestui vaccin și altele, se discută la nivelul Comisiei Europene și va fi distribuită către fiecare stat în parte, avem speranță pentru sfârșitul anului, începutul anului 2020”, a conchis Nelu Tătaru.

Referitor la criteriile de distribuție a vaccinului și care vor fi primii beneficiari, ministrul Sănătății a declarat că cei din linia întâi vor fi primii vaccinați.

”Cei din prima linie vor fi primii beneficiari și ne referim aici la personalul medical, personalul auxiliar, apoi cei din linia doi, adică persoanele cu risc, criteriile sunt deja pregătite”, a mai spus acesta.

Discuții pe această temă sunt destul de fragile, iar profesorul Alexandru Rafila, dar și candidatul PSD la alegerile parlamentare, a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că vaccinul anti-COVID va necesita o logistică extraordinară, deoarece trebuie transportat și păstrat în condiții foarte stricte, în condițiile în care de la producere până la administrare nu pot trece mai mult de 17 zile.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.