VIDEO. Modificarea Regulamentului parcărilor din Constanța intră în consultare publică în ianuarie

0
699

Consilierii locali USR și PNL au ajuns la un consens cu privire la modificările ce trebuie aduse Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice din Constanța. Proiectul de hotărâre privind modificarea acestuia va intra în consultare publică, cel mai probabil în luna ianuarie a.c.

Cătălin Iacob, consilier local USR, a susținut, într-un interviu Focus Press, că în sfârșit se va modifica Regulamentul parcărilor, așa cum și USR și PNL au promis aproape imediat după adoptarea acestuia. Aleșii locali din cele două partide au stabilit schimbările cu care sunt împreună de acord și proiectul de hotărâre privind modificarea regulamentului va intra în consultare publică, în luna ianuarie, cel mai devreme.

„Se va modifica Regulamentul parcărilor. Ne-am armonizat cu cei de la PNL, avem o variantă agreată de ambele partide.

Cel mai probabil va trebui să intre în consultare publică. Având în vedere că se modifică Regulamentul, aceasta este procedura. Sunt mai multe amendamente și vi le vom prezenta în momentul în care vom stabili de acord, USR și PNL. (…)

Nu cred că se poate să intre în consultare anul acesta, mai avem o săptămână. Dar în ianuarie mai mult ca sigur“, ne-a declarat consilierul local USR Constanța Cătălin Iacob.

Rămâne de văzut care sunt modificările agreate de ambele partide și care vor fi cele incluse în proiectul de hotărâre de schimbare a regulamentului, de către administrația locală. Căci în cazul modificării Regulamentului de acces în Zona Peninsulară, consilierii locali USR au reclamat că nu au fost incluse toate schimbările stabilite de comun acord cu cei de la PNL.

„Amendamentele noastre, pe care noi le-am propus acum patru luni, au rămas în picioare. De exemplu, să nu se mai plătească taxa pentru parcarea pe timpul nopții.

Despre modificarea Regulamentului de parcări nu am discutat cu administrația locală. Am discutat cu PNL și consilierii PNL.

Dacă se va întâmplă să intre o consultare un proiect de hotărâre de modificare a regulamentului ce nu include modificările pe care le-am propus, vom veni cu amendamente în ședința Consiliului Local, ele vor fi supuse la vot Consiliului Local și sperăm să fie aprobate.

Noi și consilierii PNL am căzut de acord asupra unei variante. Dacă Primăria vine în consultare cu o altă variantă, e problema ei. Noi, în momentul votului, vom veni cu amendamente pentru a se ajunge la varianta aprobată de USR și PNL. Poate să pună Primăria un proiect gol în consultare. Noi vom veni și îl vom modifica în acea ședință de Consiliu Local. Numai să avem sprijinul consilierilor PNL până la capăt. S-au mai schimbat decizii în ultimele minute, dar sper să nu se întâmple acum: este un proiect foarte important acesta, de modificare a Regulamentului parcărilor, sper să nu se întoarcă nimeni din drum“, a explicat Iacob.

Reamintim că, până acum, Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice din Constanța a fost atacat de trei ori în instanță, iar procesele sunt în derulare.

Valentin ISPAS

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.