VIDEO Monede antice, detectoare de metal, bijuterii din aur și sume mari de bani, descoperite de polițiști în urma unor percheziții, în județul Constanța

0
3347

În cursul zilei de ieri, 27 octombrie a.c., polițiștii de investigații criminale ai Inspectoratului de Poliție Județean Constanța și procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au efectuat 2 percheziții domiciliare, în localitatea Movilița, la o persoană bănuită de braconaj arheologic.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2019-2021, un bărbat, de 48 de ani, ar fi efectuat o amplă activitate de braconaj arheologic, în siturile arheologice din județul Constanța.

Acesta ar fi colectat și valorificat bunuri susceptibile a face parte din Patrimoniul Cultural Național, prin intermediul unor site-uri cu profil de vânzări pe internet, dar și pe piața neagră de antichități.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite și ridicate 99 de monede din perioadele romană și medievală, 4 detectoare de metale, peste 15.000 de lei, 6.700 de euro, 160 de lire sterline, 100 de dolari, bijuterii din aur, 520 de țigarete netimbrate, precum și alte bunuri cu valoare probatorie.

Bărbatul este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat de bunuri culturale și tăinuire.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale și Unității Centrale de Analiză a Informaţiilor din cadrul Poliţiei Române.

La activități au participat polițiști ai Serviciului Criminalistic și Secției 9 Rurală Topraisar, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Constanța.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.