VIDEO. Monica Csengeri, fosta cerșetoare din România a ajuns triplă campioană europeană

0
1542

Monica Csengeri, în vârstă de 25 de ani, o fostă cerșetoare din România, a reușit o super performanță la Campionatele Europene de haltere din Moscova.

Aceasta a cucerit trei medalii de aur, sâmbătă, 10 aprilie a.c., în limitele categoriei 49 kilograme, la Campionatele Europene de haltere de la Moscova, dar povestea din spatele sportivei în vârstă de 25 de ani nu este foarte cunoscută, potrivit prosport.ro

Povestea ei de viață este extrem de impresionantă, pentru că în urmă cu câțiva ani cerșea pe străzile din Bistrița, fiind foarte săracă. Cel care a dus-o în sala de sport a fost Adrian Chivu, acolo unde Monica și-a descoperit pasiunea pentru haltere.

Monica Csengeri, fosta cerșetoare din România, triplă campioană europeană la haltere.

România participă cu 9 sportivi, 7 la feminin şi 2 la masculin, la Campionatele Europene de la Moscova, în perioada 3-11 aprilie, obiectivul stabilit de Federaţia Română de Haltere fiind câştigarea a trei medalii.

Cariera Monicăi Csengeri


Născută pe 21 martie 19996, Monica Suneta Csenger este o halterofilă din România care a devenit campioană europeanăă în 2021, la categoria 49 kilograme.

În 2012, la Kosice, Monica Csengeri a câștigat medalia de aur la stilul smuls, precum și medaliile de argint la aruncat și total la categoria sub 17 ani. Prima prezență la Campionatele Mondiale de seniori a înregistrat-o în 2015, la Huston, SUA, unde a ocupat locul 13 la stilul smuls.

În 2013, Monica a câștigat medalia de aur la stilul smuls și două medalii de argint, la aruncat și total, la Campionatele Europene de juniori, categoria sub 17 ani, la Klaipeda, în Lituania, în timp ce în 2014, a repetat performanța la Campionatele Europene de juniori de la Limassol.

În 2015, a trecut la seniori și a cucerit medalia de bronz la stilul aruncat, la Campionatele Europene de la Tbilisi, iar un an mai târziu, în Norvegia, a luat primul aur european la senioare, la stilul smuls, alături de bronzul de la total. În 2016, Csengeri a participat la Europenele pentru juniori unde a obținut două medalii de aur și una de argint.

În 2017, la Split, în Croația, Csengeri a luat trei medalii , una de aur și două de argint. Cel mai bun rezultat al carierei la Campionatele Europene a fost înregistrat în 2021, la Moscova, unde a luat toate cele trei medalii de aur puse în joc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.