VIDEO. Orban l-a „urecheat“ pe Chițac și i-a felicitat pe Florin Mitroi, Cristian Radu, Liviu Negoiță, George Scupra și alții

0
6316

În cadrul alegerilor pentru conducerea Organizației Județene a PNL Constanța, președintele partidului, Ludovic Orban, a reamintit demisia actualului primar Vergil Chițac din PNL în 2016, după pierderea președinției pentru Organizația Municipală a PNL Constanța. Însă a lăudat și evidențiat mai mulți primari din județ, printre care Florin Mitroi, Cristian Radu, Liviu Negoiță, George Scupra etc.

Luni seară, 26 iulie a.c., Organizația Județeană a PNL Constanța și-a ales noua conducere pentru următorii patru ani, aceeași echipă care a reușit să conducă organizația spre rezultatele obținute în 2020, cele mai bune din ultimii 20 de ani.

La Conferință a fost prezent și actualul președinte al partidului, Ludovic Orban care, așa cum știm, nu beneficiază de sprijinul primarului Constanței, Vergil Chițac, în bătălia electorală internă, pentru câștigarea unui nou mandat în fruntea PNL.

Acesta a ținut să reamintească faptul că actualul edil-șef al municipiului-reședință de județ a părăsit PNL în 2016, după pierderea alegerilor pentru președinția Organizației Municipale a PNL Constanța, dar a apreciat că, totuși, acesta a rămas alături de grupul PNL în Senat.

„Am văzut că toată lumea îl felicită pe domnul Vergil Chițac. Numai că eu cunosc toată istoria candidaturii sale. Domnul Chițac, dacă vă aduceți aminte, supărat pe noi după ce s-a ales senator că la alegerile pentru Organizația Municipală nu s-a întâmplat ceea ce și-ar fi dorit, a plecat din PNL.

Încă din momentul în care Vergil Chițac a luat decizia de a pleca din PNL, eu am stat și m-am gândit că este posibil ca, în anul 2020, să nu avem capacitatea să degajăm un candidat care să aibă aceeași șansă ca și Vergil Chițac să câștige alegerile locale din municipiul Constanța. Deși a plecat din PNL, nu l-am schimbat din funcția de președinte la Adunarea Parlamentară NATO și m-a bucurat foarte mult că niciodată nu a votat cu PSD și a stat alături de noi, ca senator independent.

Să nu credeți că decizia PNL Constanța de a-l susține pe Vergil Chițac la Primăria Constanța a fost o decizie ușoară. Bogdan Huțucă și toți primarii sunt martori câte discuții am avut pentru a-i convinge pe colegii noștri că șansa noastră de a câștiga este mult mai mare dacă îl sprijinim pe Vergil Chițac. (…)

Sigur, eu nu am fost numai alături de Vergil Chițac. Eu, spre deosebire de alții, am fost și alături de Cristi Radu, candidatul nostru la funcția de primar în Mangalia, care și-a reînnoit mandatul în condițiile unei competiții extrem de dificile, cu un om de afaceri care a făcut tot ce este posibil ca să ne bată.

Am fost alături de toți candidații noștri la Primărie și pentru mine este o mândrie să avem primari ca Liviu Negoiță în Cernavodă, să avem primari cum este George Scupra în Ovidiu, cum este Robert Șerban în Eforie.

Nu vreau să trec în revistă, să nu se supere vreun primar, știți foarte bine că ne cunoaștem, că am muncit împreună.

Sigur, nu pot să nu îl evidențiez pe Florin Mitroi de la Valu lui Traian, care a obținut un rezultat absolut incredibil de 90% cred, 5.500 de voturi, și toți ceilalți colegi ai noștri care au obținut performanțe remarcabile.

Cu această echipă, ați reușit să câștigați alegerile locale și să câștigăm toate bătăliile pe care le-am avut de dus“, a declarant Ludovic Orban, președintele PNL.

În cadrul Conferinței de alegeri, primarul Vergil Chițac a precizat că a părăsit PNL în 2016 din cauza alegerilor trucate pentru președinția Organizației Municipale a PNL Constanța, lucru pe care l-a contestat și l-a sesizat și lui Ludovic Orban, iar acesta nu a transmis nicio soluție, pro sau contra, cu privire la acele alegeri, conform statutului.

Luni seară, pe scena Casei de Cultură a urcat și președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, care a mulțumit președintelui PNL Constanța, Bogdan Huțucă, primarilor, viceprimarilor, consilierilor județeni și locali care l-au ajutat să câștige această funcție.

În plus, acesta a mulțumit primarilor Florin Mitroi și Mugur Mitrana, care l-au convins să se reîntoarcă în politică. Mihai Lupu a părăsit PNL în 2016 din cauza lipsei rezultatelor pozitive în bătăliile electorale și a conducerii PNL mediocre, după părerea sa.

„Vreau să adresez mulțumiri lui Bogdan Huțucă, tuturor primarilor PNL din județ, viceprimarilor, consilierilor județeni și locali, precum și tuturor activiștilor, cărora nu am avut ocazia să le mulțumesc. Dar, în special, vreau să mulțumesc primarilor Florin Mitroi și Mugur Mitrana pentru că m-au determinat să mă întorc în politică. Aș vrea să-i mulțumesc și lui Sorin Ciutureanu și echipei de activiști care au muncit zi și noapte să avem un rezultat în acest județ“, a spus Mihai Lupu, președintele CJC.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.