VIDEO. Părinţii din zona Dacia şi Tomis III reclamă lipsa locurilor de joacă, şerpi în curtea grădiniţelor şi spaţiile verzi neîngrijite

0
1350

Vegetația crescută în exces a devenit, în municipiul Constanța, o problemă care pare să nu aibă rezolvare. Acest aspect, plus lipsa locurilor de joacă sunt doar două dintre neajunsurile, dintr-o listă mai amplă, cu care se confruntă locuitorii din zona Dacia și Tomis III.

Mai mulți părinți s-au plâns de acest lucru, ca să nu mai spunem că, pe terenurile libere de construcții, unde se puteau amenaja cu ușurință locuri de joacă, răsar blocuri. În zona Dacia, la intersecția Aleii Cameliei și Pictor Nicolae Tonitza, este în plină derulare construcția unui bloc de cinci etaje. Alături, în apropierea Şcolii nr. 6, vegetaţia crescută în exces dă senzaţia de juglă.

Reporterii Focus Press s-au deplasat la fața locului. În această zonă sunt foarte multe locuri de parcare amenajate, însă nu și zone de agrement, locuri de joacă ori parcuri, mai ales că aici este situată o unitate de învățământ.

Un locuitor a declarat că se simte foarte indignat fiindcă pentru cei mici nu este amenajat absolut nimic, iar de cele mai multe ori copiii sunt nevoiți să se joace printre mașini: „Cum este posibil ca în zona Dacia și Tomis lll să nu existe nici un loc de joacă? Avem Școala 6 care are terenul închiriat unor persoane fizice, iar piticii din zonă sunt nevoiți să se joace printre mașini. Plus blocurile noi care se construiesc între străzile Pictor Nicolae Tonitza și Aleea Cameliei! Aleșii locali ne-au promis ani la rând locuri de joacă și deschiderea curților din zona școliilor. Avem în zona 2 creșe și două grădinițe, iar ca și număr de copii sunt foarte mulți. Cum este posibil să fie desființat locul de joacă și să se construiască blocuri? Chiar nu interesează pe nimeni soarta acestor pitici Scriu de mai mulți ani pe toate rețelele de socializare și mi-au răspuns domnii politicieni doar când erau în campanie electorală! Ne-au promis că se rezolvă dar cum campania a trecut clar au uitat de noi. Îi rugam să nu uite că urmează și alte campanii și nu o sa uităm nici noi, părinții acestor copilași care se joaca pe noile parcări din zonă,  între mașini!”.

Același cetățean ne-a mai semnalat faptul că pe Aleea Mimozelor, în fața Grădiniței nr. 5 există un loc de joacă închis: „Grădinița este renovată de curând, însă locul de joacă este închis. Nu înțeleg cum pentru construirea de noi blocuri sunt terenuri și pentru spații verzi și locuri de joacă nu sunt”.

Totodată,  în luna iunie a anului curent, în curtea Grădiniței Norocel din zona Tomis III părinții au reclamat faptul că au întâlnit un șarpe de mari dimensiuni: „Cum ne putem lăsa micuții în curtea grădiniței după ce am văzut că un șarpe de aproape 3 metri se târa prin iarna crescută în exces?”.

Cert este că, de vreme ce în alte zone ale orașului nu sunt amenajate locuri de parcare, ori nu sunt îndeajuns, aici, în zona Tomis III, locuitorii se pot bucura de locurile de parcare din belșug, însă vegetația crescută în exces este o problemă. La fel, şi lipsa locurilor de joacă.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.