Polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigații Criminale Sector 2, la data de 4 august 2024, au pus în executare 14 mandate de percheziție domiciliară în București și în județul Ilfov și au realizat o acțiune de prindere în flagrant delict, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de proxenetism.
În fapt, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – Sector 2 s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că în incinta unei locuințe din Sectorul 2, mai multe persoane ar înlesni practicarea prostituției.
În baza probatoriului administrat în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada ianuarie 2024 – prezent, bănuiții le-ar fi asigurat protecție femeilor, constând în aceea că ar fi supravegheat și coordonat activitatea de prostituție, oferindu-le sfaturi și indicii privind alegerea clienților și relaționarea cu aceștia, în scopul obținerii unor sume de bani.
Totodată, bănuiții ar fi beneficiat, în perioada de referință, de diverse sume de bani rezultate din această activitate.
În vederea probării materialului administrat în cauză, la data de 4 august 2024, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Sector 2, cu sprijinul mai multor polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, dar și cu sprijinul mai multor echipaje din cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București, au pus în executare 14 mandate de percheziție domiciliară în Capitală și în județul Ilfov și au realizat o acțiune de prindere în flagrant delict.
În cauză au fost identificate și ridicate mai multe sume de bani.
De asemenea, 17 persoane au fost conduse la sediul subunității, în vederea audierii, urmând a fi luate măsurile legale care se impun.
Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de proxenetism.
Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este un procedeu în cadrul procesului penal reglementat de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Video:
L.B.